Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    В някои случаи я изхвърлят вън.
    Много рядко,ако е паднала по дъното преди да е поела влагата от кошера.Но от хранилката,овлажнена от конденза по стените и,винаги отива в питите,в центъра на кълбото.Поне досега така правеха,знам ли какво ще им щукне.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Много рядко,ако е паднала по дъното преди да е поела влагата от кошера.Но от хранилката,овлажнена от конденза по стените и,винаги отива в питите,в центъра на кълбото.Поне досега така правеха,знам ли какво ще им щукне.
    Ще задам въпроса си така. Захарта е в хранилката. Как ще попадне на дъската пред прелката? Отговори ми до тук и ще питам пак.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Ще задам въпроса си така. Захарта е в хранилката. Как ще попадне на дъската пред прелката? Отговори ми до тук и ще питам пак.
    Отговарям–Захарта в хранилката няма нищо общо с тази която е на дъската пред прелката.Вземи кристали от тази дъска и кристали от хранилката.СЛОЖИ ГИ НА ЧЕРНА ХАРТИЯ ИЛИ ПЛОСКОСТ И ГИ СРАВНИ.Извинявам се че курсива е с големи букви.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Отговарям–Захарта в хранилката няма нищо общо с тази която е на дъската пред прелката.Вземи кристали от тази дъска и кристали от хранилката.СЛОЖИ ГИ НА ЧЕРНА ХАРТИЯ ИЛИ ПЛОСКОСТ И ГИ СРАВНИ.Извинявам се че курсива е с големи букви.
    Не ми прекарвай номера с кристали от захаросан мед. Продължавай да мислиш.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Един пчелар , Лонин май беше - казваше , че трябва да се храни със захар преди зимата , защото това било диетично за тях .
    Лично аз р този ще го оставя само на хляб и вода при тяхните температури и да го видя -кое и как ?

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Не ми прекарвай номера с кристали от захаросан мед. Продължавай да мислиш.
    Върнах се на 4222,отново и отново го прочетох.Не видях кльомба и не спирам да мисля,защото твоите въпроси винаги ме навеждат към нещо което не съм забелязал или не съм обърнал внимание в годините.Може да ми се е сторило маловажно.
    А за кристалите от захаросания мед на прилетната дъска си е така–да, такива са,но не и от хранилката,от Захира.От хранилката изнасят мравките,но те заспаха/т.е.се скриха/ преди пчелите.Сега ги гледам да щъкат само в големия ми гараж на вилата,защото там е топло.
    Но ще продължа да размишлявам по така формулирания въпрос.Може нещо да не съм догледал.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Аз пък разграфих шише от 0.5л,пробита капачка и ето ти 10-12 кошера,става супер бързо и енергоспестяващо,четири шишета-един пчелин,по видело проверих контролите-за сега нищо.Ама слагах и супер стрйип август,явно и те са допринесли..

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Между другото супер-стрйпа е свършил работа,при 10 контроли с оксалива само един с три паднали акара.Мисля да не ги пипам повече.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •