Един пчелар , Лонин май беше - казваше , че трябва да се храни със захар преди зимата , защото това било диетично за тях .
Лично аз р този ще го оставя само на хляб и вода при тяхните температури и да го видя -кое и как ?
Върнах се на 4222,отново и отново го прочетох.Не видях кльомба и не спирам да мисля,защото твоите въпроси винаги ме навеждат към нещо което не съм забелязал или не съм обърнал внимание в годините.Може да ми се е сторило маловажно.
А за кристалите от захаросания мед на прилетната дъска си е така–да, такива са,но не и от хранилката,от Захира.От хранилката изнасят мравките,но те заспаха/т.е.се скриха/ преди пчелите.Сега ги гледам да щъкат само в големия ми гараж на вилата,защото там е топло.
Но ще продължа да размишлявам по така формулирания въпрос.Може нещо да не съм догледал.
Аз пък разграфих шише от 0.5л,пробита капачка и ето ти 10-12 кошера,става супер бързо и енергоспестяващо,четири шишета-един пчелин,по видело проверих контролите-за сега нищо.Ама слагах и супер стрйип август,явно и те са допринесли..
Между другото супер-стрйпа е свършил работа,при 10 контроли с оксалива само един с три паднали акара.Мисля да не ги пипам повече.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))