Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 132

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Току що се замислих, че вароатозата е едно от малкото заболявания при пчелит които можем " успешно " да лекуваме, а напоследък това е най-честата причина за загуба на семейства. Това идва да покаже колко сме жалки в опитите си да се отървем ит тая гад. Сигурен съм че ако спрем да "лекуваме" за няколко години ще понесем мнооооого сериозни загуби и след това много бързо ще останат само семействата с добро хигиенно поведение и въпроса ще се реши. Въпроса е дали сме готови да понесем загубите? Аз лично не съм готов.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Току що се замислих, че вароатозата е едно от малкото заболявания при пчелит които можем " успешно " да лекуваме, а напоследък това е най-честата причина за загуба на семейства. Това идва да покаже колко сме жалки в опитите си да се отървем ит тая гад. Сигурен съм че ако спрем да "лекуваме" за няколко години ще понесем мнооооого сериозни загуби и след това много бързо ще останат само семействата с добро хигиенно поведение и въпроса ще се реши. Въпроса е дали сме готови да понесем загубите? Аз лично не съм готов.
    И тук може да се окажат най-удачни мелезите (селските помияри) пчели. Току виж, че те най-добре биха се справили в ситуация без лекуване. Но това си е само мое мнение.

Сигурен съм че ако спрем да "лекуваме" за няколко години ще понесем мнооооого сериозни загуби и след това много бързо ще останат само семействата с добро хигиенно поведение и въпроса ще се реши.
    Аз на това го отдавам по ниската популация на акара тази година. Голяма пролетна смъртност а с нея си замина и доста акар. Въпроса е догодина на какво ниво ще е, и дали ще задържим ниската му популация или пак ще се върне на старото положение
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    .....по ниската популация на акара тази година....
    Правил ли си тест миналата година и тази, и какъв е резултата?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Аз на това го отдавам по ниската популация на акара тази година. Голяма пролетна смъртност а с нея си замина и доста акар. Въпроса е догодина на какво ниво ще е, и дали ще задържим ниската му популация или пак ще се върне на старото положение
    Опаразитеността беше достигнала много високи нива. За това спомогнаха трите лигави зими преди последната която си беше истинска. През предните заради по леките условия оцеляваха и по неподготвените и силно опаразитените. С тях оцеляваше и акара и въпреки че някои чинно си третирахме акара беше в огромни количества. Тази зима всички грешки в борбата с акара бяха наказани и семействата загинаха заедно с акара. Ми то си беше голям кеф да нямаш тая гад.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Опаразитеността беше достигнала много високи нива.------ Ми то си беше голям кеф да нямаш тая гад.
    Кое за кога се отнася ? Теста какво показва?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Кое за кога се отнася ? Теста какво показва?
    Този сезон акара беше в много малко за моя радост.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ясно, тестовете и резултатите са секретни. Аве, просто нямате ( по-малко, много малко ) акари и това е.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ясно, тестовете и резултатите са секретни. Аве, просто нямате ( по-малко, много малко ) акари и това е.
    Няма нищо секретно. Под 1% . Това веднага след слънчогледа. Всички имаха междино третиране в края на май с ОК от което паднаха по 2-5 акара на сем.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    И при мен бе в пъти по-малко в сравнение с предходната година, но през септември след като бях третирал на три пъти с "Митак" открих в затворено пило акар, макар и в единични семейства. В действието на амираза не се съмнявам, но след седмица-две ще третирам и с ОК.
    Keep Walking...

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •