Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1251

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Забелязах, че не зависимо от липсата почти на пило, запасите от мед са намаляли за месец, чувствително.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Забелязах, че не зависимо от липсата почти на пило, запасите от мед са намаляли за месец, чувствително.
    И на мен ми направи впечатление същото тази есен, също няма пренасяне на мед от крайните пити към тези в които е гледано пило. Ще падне хранене тази зима.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Пренасят си и не се замислят.Днес обрах само по старичките(2години),а светлите,макар и празни си останаха в кошерите.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Снимки0404.jpg‎   Снимки0405.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ами грешно е Атанасов.При мен ако не бях проверил септември какви са запасите пак щях да извия като чакал.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    ..... само от време на време отворя един кошер да видя как са нещата.
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Ами грешно е Атанасов.При мен ако не бях проверил септември какви са запасите пак щях да извия като чакал.
    Това горното чете ли го ?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    След 15.08 определено има по-малко работа и може семействата да се оставят малко на спокойствие, НО това е началото на новия сезон. Ако не си свършиш работата после се чудиш защо.......Да отваряш по едно семейство от време на време не може да ти даде картина за цялостното състояние на пчелина. Пример, миналата седмица имах семейство със запечатано пило на три рамки и беше едно единствено от няколко стотин, ами ако погледна него и си правя изводи за всички. Два дена след това открих семейство със прясно пило на две рамки......
    Въпрос след като не гледат пило през август и никакво хранене не помага и няма почти никакъв прашец трябва ли да продължаваме да храним. Според мен е безсмислено и само води до допълнително изтощаване. Ако не наблюдаваш нещата как ще разбереш?
    Да не им се месим в работата звучи благородно, но всъщност въобще не така. Навряли сме ги да живея в кошери които да са удобни за нас, караме ги да работят върху рамки, въртим рамки корпуси, затваряме майки и т.н. докато вземем меда и после да сме благородни е малко .......
    Не искам да споря дали могат да се справят сами, да могат, но какво ни струва това и какво ни струва да им помогнем да се зазимят подобаващо?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Знам колко мед имам, знам и какво е положението в семействата без да се налага да ги ровя всички. Не съм ги зарезал и следя какво става, просто не им се бъркам в работата.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •