Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Иван_Барабан Виж публикацията
    , ...сулфитиране...
    Без сулфитиране няма ли да стане?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Без сулфитиране няма ли да стане?
    Аз съм абсолютен дебютант в направата на домашни напитки от тази година. В този ред следвам плътно инструкцията, според нея ако не се сулфитира в напитката ще се посеят всякакви диви дрожди и резултата ще е неясен (не е задължително да е лош). Като сулфитираш и засееш дрожди за бяло вино канализираш процеса в точно определена посока и тя е 95% правилната. Сулфитирането служи и за антиоксидиране, което помага за по-добрия цвят на напитката (знаете, че домашните ябълки и круши се окисляват и потъмняват).

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Да питам нещо, което може и да е казвано но нали съм мързел...

С каква вода разреждате препечената ракия? И някаква спец технология? Или всичко в бидоня - разреждаш и мериш?
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Потребител
    Регистриран
    27.05.2013
    Пчеларски район
    с.Брестово Ловешко
    Делиш високия градус на желания от теб. Разликата над единицата е нужното количество вода на литър огнена течност. Ползвам дестилирана вода в туби по 5 литра със син етикет, но забелязвам, че след като се отвори и мине известно време пак започва да ми прави проблем при градуси под 45 градуса/ вече не е толкова бистра/. Един колега ми препоръчваше дейонизирана вода на МОТОХ, ползва я да си прави домашна мастика, но аз лично не съм пробвал. Пробвал съм с изворна на девин, сердика и някой минерални но все се получава леко размътване. Махам първак минимум 2-3% и патока, така че би трябвало това да не е проблема.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •