Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
Еййй, забравихме я тая тема бря
Слушайте сега. Очертава ми се излишък на 30-40-50 кила попска круша. Излишък, в смисъл, повече от това което мога да изконсумирам, преработя и раздам по всякакъв друг разумен начин. Остава начинът - ферментация и дестилация. Принципно доле-горе знам как става, практически ще ми е за сефте. Мисля си, че до провал няма как да стигна, но трябва да стане нещо хубаво. И поради което всякакви мнение и препоръки съм готов да изслушам, евентуално да приложа.
И аз имах едни 80кг попска круша, но понеже не консумирам твърд, изцедих на сок, сулфитиране, захар (1кг на 10л), дрожди, активатор, клапан за тиха ферментация. Утре мисля да декантирам готовия крушов сайдер. Ябълковия ми се получи чуден преди месец, като за дебютант!