Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 62 от 82 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 611 до 620 от общо 819
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Какво точно му е толкова различното? Само дето едното е в магазини, а другото е в надставки, получава се повече празно пространство в единия случай.
    Според мен идеята е същата. Сега, че при някои от кошерите не се получи е отделен въпрос. Но при останалите го направих. Ще видим пролетта за резултата.
    И аз Силве се питам , кое е различното ?
    Успех момиче !

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Имам един въпрос към колежката. Преди беше показала как е сложила мрежа на дъната.Затвори ли ги и кога?Извини ме но трябва да разкрием тая мистерия.Ако не си картинката е ясна и тая наставка по тоя начин.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Различното е, че ти когато си заложила надставките не си сложила питите да лежат на Релсите на Надставките. Нали това ти е била целта.
    Да, прав си, но да се каже, че няма "нищо общо" е много силно казано.
    Но пак да повторя, не съм и предполагала, че за 10 дни пчелите ще започнат градеж на пити в Септември месец, защото след 2рото пръскане, т.е. около 09/29 трябваше да се качат семействата в надставките. Питите вече бяха прегледани, излишните - махнати, след Нозевита нямах намерение да пръскам с нищо друго защото ме е страх да използвам МК или ОК върху пчелите. Т.е. качваме рамките след Нозевита и с това трябваше да е приключило зазимяването.

Повече нямам какво да напиша или обясня по темата. Ще следя тези кошери пък каквото стане.

Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Имам един въпрос към колежката. Преди беше показала как е сложила мрежа на дъната.Затвори ли ги и кога?Извини ме но трябва да разкрием тая мистерия.Ако не си картинката е ясна и тая наставка по тоя начин.
    Не, не съм.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Данчо , тя има консултант със сто и кусур кошери и аз губя по точки .
    Ти си на линия .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015

Повече нямам какво да напиша или обясня по темата. Ще следя тези кошери пък каквото стане.
    Да ти кажа честно, пчелите хич не ги интересува какво сме им намислили ние хората. Ето, виждаш сама. Какво са правили докато ти чакаш дати за препарати например.
    П.П. По снимките се вижда че са силни семейства. Стеснени, плътно покритие на пчели в междините. Ще оцелеят, Споко.

Някъде из темите на форума бях писал за тия пространства над питите. Така нареченото мъртво пространство и там ставаше въпрос - да стои ли надграждането или да се изчиства? В твоя случай сега при повторното разясняване от твоя страна се получи така, че това пространство е около два сантиметра. Защо са започнали да го изграждат? В случая питите ти висят на фалца и ти си спокойна, но пчелите не го знаят това и за тях това е недопустимо. Те трябва да са захванати здраво за тавана на кошер, хралупа или каквото и да е там. Това е тяхната логика. И по силните веднага са се активизирали да го направят. Все едно на теб да ти е паднал покрива на къщата - логиката ще ти е същата като на пчелите в момента. Действията ще са същите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Не, не, трябваше да е 2 см, ако бяхме успяли да ги качим на релсите на надставките, но сега е 7см, колкото е висока надставката, защото не успяхме да осъществим плана и питите в тези кошери останаха в плодниците, на техните си релси.

Не, не, трябваше да е 2 см, ако бяхме успяли да ги качим на релсите на надставките, но сега е 7см, колкото е висока надставката, защото не успяхме да осъществим плана.
    Без значение колко е, горният пост важи.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Не, не, трябваше да е 2 см, ако бяхме успяли да ги качим на релсите на надставките, но сега е 7см, колкото е висока надставката, защото не успяхме да осъществим плана.
    Колежке , сега си го казахте в прав текст .
    Благодаря Ви , и успех .

Нищо от това не съм правила.
    Инвертиран сироп АпиИнвърт в август, по 1 хранилка от 1.8l на седмица на семейство. На 09/19 по ~400гр Апифонда.
    Силве, явно аз ще трябва да пиша още по бавно, за да ме разбереш. Ти си направила съвсем друго. За да задръстиш семейството с инвертиран сироп(щом това ползваш) трябва да наливаш всеки ден по 4-5 литра и след 7-10 дена пчелите ще спрът да го взимат, а ти с тази една хранилка за седмица само си ги стимулирала да гледат пило(и то до 09/19, направо лудост, пак ти казвам, прочети какво ти беше писал модератора). Семействата няма да загинат, но като нищо може да са по слаби пролетта.

Страница 62 от 82 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •