Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Уж трябва да е така, но тази година не зависимо от подхранването ( при наличие на прашец), семействата складираха запасите и не увеличаваха, а намаляха площите с пило!
    Точно това беше разликата - намаше прашец.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Точно това беше разликата - намаше прашец.
    И вода нямаше, да не говоря за нектар. Пустиня без пясък.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Аре знаем какви съвети даваш. Да си купи ГОЛЯМА хранилка. Ти можеш да даваш съвети единствено за хранилки, сиропи, тесто........Тая технология ще работи и на Луната.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    . Да си купи ГОЛЯМА хранилка. Ти можеш да даваш съвети единствено за хранилки, сиропи, тесто........Тая технология ще работи и на Луната.
    Да позная ли откъде трябва ги купи тия атрибути на високите добиви–от раз?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тази година за първи път затворих прелката на 2 рият корпус. Трябват ми пролетта да влизат от дъната за това напраих тази операция. Ще зимуват малко по зле, но се надявам да не съжалявам пролетта.

Nik защо да зимуват по зле, аз не виждам разлика. При мен зимуват в конфигурация доло магазин, корпус и семейството най горе, затворил съм прелките на корпусите и минават през долната прелка.
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Nik защо да зимуват по зле, аз не виждам разлика. При мен зимуват в конфигурация доло магазин, корпус и семейството най горе, затворил съм прелките на корпусите и минават през долната прелка.
    По лоша вентилация, при мен е влажно и вентилацията е от значение. А и пчелите цял зима стоят до отвора заради свежия вуздух и се облитат и при по ниски температури, като им светне слънцето през отвора.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Отвори прелката на първи корпус.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Тази година за първи път затворих прелката на 2 рият корпус. Трябват ми пролетта да влизат от дъната за това напраих тази операция. Ще зимуват малко по зле, но се надявам да не съжалявам пролетта.
    Защо не я затвори началото на Февруари или там някъде, за да не се притесняваш?
    Иначе и аз така като теб се притеснявах, но разлика не видях в зимуването. Същото упражнение и аз го направих за първи път миналата година по това време.
    И на мен ми трябваха пролетта да влизат само през дъното за да събера малко прашец :-)
    При пчелите има мед, защото има ред!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •