Здравейте,
Регистриран съм от преди година, но не съм писал във форума.
Свалям ви шапка на всички! За разлика от други форуми сте истински образец как да се прави дискусия, разбрано, конструктивно, без лигавщини, по човешки и служейки в изгода единствено на Нейно Величество Пчелата.
Та по темата. Наистина се е получила задълбочена дискусия. Още не съм стигнал и до средата с четенето на темата, но ми изникна един съществен въпрос, който искам да обсъдим нашироко.
Въпросът ми е следният \моля да бъда извинен, ако вече е обсъждан\:
Възможно ли е през зимата да подхранваме пчелите с ивнертиран захарен сироп, вместо с твърда подхранка, било то чист мед, смес от захар и мед, или купена такава от магазина? Как би им се отразило високото водно съдържание при дървен кошер и при полистиролов с отлична изолация? Има ли опасност от замръзване на инверт. сироп, предвид на това, че се слага в хранилката? Завишеното водно съдържание не би ли било от полза за пчелите, като имаме на ум, че през зимата им трябва допълнително количество вода при храненето им с меда от рамките?
В момента се сещам само за тези неща. Ако на някого му хрумнат и други въпросителни по казуса, моля да ги предостави за обсъждане!