Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 232

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    Субсидирането в нашата държава изкривява производството. Щом се удари тъпана че дадена земеделска ще се субсидира или подпомага от държавата, изкупвачи търговци и всякаква сволоч която е следващото звено след производителя бие балтията на производителя като срива изкупната цена. Мотивът им е, че ЗС/ЗП ще вземат да станат по богати. Така че аз съм ТВЪРДО ПРОТИВ всякакви мерки и всякакви субсидии в нашата държава. Мерките и схемите за субсидиране фактор за надуване на цени на техника у нас и сриване на изкупни цени.
    А пропо в България не се ли възприеме кооператива като начин на обединение на дребните просто нямаме шанс самостоятелно да се развиваме. Но това няма как да стане щото винаги ще има зрънца от типа селски тарикат.

Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    Не съм чул зърнопроизводител да не иска субсидия,а повечето пчелари май са за

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от enchev Виж публикацията
    Прав си донякъде, за зърнарите, но те си имат "лостове", чрез които влияят на процеса. Един от тях е сваляне на рентата за единица площ, която дават на собственика на обработваемата земя.
    До скоро ни принуждаваха да сключваме дългосрочни рентни договори, за да не идем при друг. От скоро обаче,, договорите са едногодишни, заради невидението със субсидирането.
    Пчеларя обаче, не виждам как би повлиял на субсидирането в положителна за него посока. Именно заради това по- добре да го няма.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от enchev Виж публикацията
    И аз съм - ЗА. Да се дават на всеки. Ако повече вземат по малко субсидийка ще се развие повече сектора, отколкото да вземат единици и да се тъпче на едно място. Защо? Защото малката субсидийка по вероятно е да се вложи в кошера и повече кошери ще дръпнат напред, отколкото да се дадат на по крупни, които и по трудно усвояват пашата поради прекомерното разположение на кошери на едно място и загуба на пари не по предназначение.

Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    Цена на меда нямаме,деминимис нямаме,една НПП и то само някой се докопват до нещо,всичко все вдига ,потъваме от всякаде

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •