Коя рамка е това?Аз миналата година имах нещо подобно по това време.
Коя рамка е това?Аз миналата година имах нещо подобно по това време.
Това са двете крайни рамки на силния ми кошер, който покрива що-годе 5-6 рамки с пчели. И се чудя от това ще излезе ли пило, или да ги махна и двете и да си сложа една стара покрита изцяло с мед, която махнах от слабия кошер и се чудя какво да я правя. Мисля да я отворя и да я поставя отгоре, пчелите да й оберат меда. Понеже съм нов не знам това пило нормално ли е... ще изскочи ли нещо от него...
За някой може и да не е нормално, но аз съм виждал такова нещо по това време. Мисля, че Валката показа преди извесно време нещо подобно и Гогол му каза да му покаже пак на пролет същития кошер. Аз бих ги оставил рамките и зад преградата да сложа 2 с мед. Октомври като третирам с ОК ще ги махна каквото са обрали, обрали, че иначе има опасност да минат на тях зимата.
Не прави нищо. Връщай питите по мястото си както са си били-тия с пилото. Тия с меда дето си извадил не ги връщай по кошерите. През деня е топло и може да се нападат. Питите с мед, които си извадил-за 3-4 часа във фризера и после на склад някъде. Но да не са допрени една до друга, малко раздалечени. И последно, ако третираш сега с нещо-третираш. После затваряш кошерите и проверки-след нова година.
Не зная . Не съм чел другите мнения на колегата .
Една седмица съм навън .
Благодаря , Вальо .
В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))