Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 534 от 683 ПърваПърва ... 34434484524532533534535536544584634 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 5,331 до 5,340 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Коя рамка е това?Аз миналата година имах нещо подобно по това време.

Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    Това са двете крайни рамки на силния ми кошер, който покрива що-годе 5-6 рамки с пчели. И се чудя от това ще излезе ли пило, или да ги махна и двете и да си сложа една стара покрита изцяло с мед, която махнах от слабия кошер и се чудя какво да я правя. Мисля да я отворя и да я поставя отгоре, пчелите да й оберат меда. Понеже съм нов не знам това пило нормално ли е... ще изскочи ли нещо от него...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    За някой може и да не е нормално, но аз съм виждал такова нещо по това време. Мисля, че Валката показа преди извесно време нещо подобно и Гогол му каза да му покаже пак на пролет същития кошер. Аз бих ги оставил рамките и зад преградата да сложа 2 с мед. Октомври като третирам с ОК ще ги махна каквото са обрали, обрали, че иначе има опасност да минат на тях зимата.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от qnkov90 Виж публикацията
    Това са двете крайни рамки на силния ми кошер, който покрива що-годе 5-6 рамки с пчели. И се чудя от това ще излезе ли пило, или да ги махна и двете и да си сложа една стара покрита изцяло с мед, която махнах от слабия кошер и се чудя какво да я правя. Мисля да я отворя и да я поставя отгоре, пчелите да й оберат меда. Понеже съм нов не знам това пило нормално ли е... ще изскочи ли нещо от него...
    Еееееей, това си е най - нормалното пило което съм виждал. Това не е мед за да го разпечатваш. Малееей, добре, че не си го разпечатал и след това да питаш. Затваряй го и повече не го пипай до 22 март.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Не прави нищо. Връщай питите по мястото си както са си били-тия с пилото. Тия с меда дето си извадил не ги връщай по кошерите. През деня е топло и може да се нападат. Питите с мед, които си извадил-за 3-4 часа във фризера и после на склад някъде. Но да не са допрени една до друга, малко раздалечени. И последно, ако третираш сега с нещо-третираш. После затваряш кошерите и проверки-след нова година.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Днес ги отворих.
    http://prntscr.com/gst71e
    Имам две пити с подобно пило, което сякаш видях и преди 2 месеца. Възможно ли е нищо да не изскочи оттук?
    Също така както и очаквах, другия ми кошер е доста слаб. Покриваше не повече от 3 рамки с пчели и на другите чат-пат някоя. От 10 рамки го направих на 8, като изкарах тези със стария мед, който покриваше цялата рамка. Дали да го стесня още, въпреки че други пчелари ми казваха, че те знаят какво правят и че пчела от студ не умира.
    Колега Янков , при тази ситуация бих прехвърлил едната пита с пило на слабия кошер .
    След 7-10 дни ще ги стесниш според силата .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Колега Янков , при тази ситуация бих прехвърлил едната пита с пило на слабия кошер .
    След 7-10 дни ще ги стесниш според силата .
    Нещо ме съмнява, че слабия кошер няма майка. Или пък има неоплодена.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Не зная . Не съм чел другите мнения на колегата .
    Една седмица съм навън .
    Благодаря , Вальо .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Не зная . Не съм чел другите мнения на колегата .
    Една седмица съм навън .
    Благодаря , Вальо .
    Ами три пити покритие на пчели, и това в края на септември-октомври. Липса на пило, плюс разпръснати пчели по другите пити, така си мисля за майката.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Момче , аз съм зазимявал нуклеус и на две пити , който е презимувал .
    Както спомена Валко прегледай слабия има ли майка ?

Страница 534 от 683 ПърваПърва ... 34434484524532533534535536544584634 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •