Яяя, тая тема много замряла. Чухте ли новия хит -2017 : отбив по 200 гр. на тенекия, защото имало пяна?![]()
Яяя, тая тема много замряла. Чухте ли новия хит -2017 : отбив по 200 гр. на тенекия, защото имало пяна?![]()
Ами, който има пяна - ще му отбиват!!! - от центруфугата направо в тенекията, че някой не ползват дори и цедка... ами то си трябва инвентар за да е на ниво качеството, някакси "грозно" е, отваряш тенекията и вътре удавена пчела, отваряш втората - вътре две, отваряш третата и пак удавена, и така до към стоте - има-няма пет-шест без "мезе"....
Вижте к'ви ги плещят новоизлюпените пчелари-биобизнесмени. Пчелите дето били в тенекиите, правели пяната. Искрене, Мутафов, добрия мед(нищо, че не е сертифициран) образува пяна. Ние споделяме старите си спомени, от тогава когато ти си бутал камиончето по персийския килим и си се чудил що не се движи.
Стига си говорил глупости, примера с пчелите е просто онагледяване на отношението на не малка група пчелари към продукцията им, която никога не е достатъчно "оценена" от прекупвачите - ами то със същото отношение няма да е оценена и от крайните клиенти. Ако нещо не ти е ясно(едва ли - все пак си "специалист" по всичко) за пяната - то прочити си темата, има си отделна тема във форума...
Колкото до старите ти спомени - няма лошо да ги споделяш, жалко ако ти си закъсвал с камиончето по персийският килим - ама по мое време камиончетата бяха с батерии, и ги управлявахме с дистанционни, и не само че не закъсваха по персийските килими, ами и паговеге на стаите преодоляваха...
Благодаря за насоката, чел съм това, което пише в темата, както и съм виждал какво се случва в тенекиите, основно при акацията и липата. Не мисля, че това е заради отношението на пчеларя към продукцията му, но както и да е. Спора се заформи, около отбива на фирмите, заради въпросната пяна. По едно време пък се мъчеха да прокарат отбив, заради това, че в тенекиите оставало известно количество мед, което не можели да оползотворят. Питам аз, защо всичко го прехвърлят на гърба на пчеларя?
Относно краката, крилата и т.н. на пчелите - да, не е приятно за крайния потребител, но тук говорим за търговията на едро.
Не съм гений просто коментирам моите наблюдения.Няма пчелар да не е допуснал да му влезне някоя пчела в теникията/това си е мое мнение/.Да не казвам, че август месец може и някоя оса.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))