Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 27 ПърваПърва ... 91718192021 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 262
    Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Предназначението на Делиция е за третиране на зърно. Ако оставаха остатъчни количества в него, щеше да е неприемливо. Карантинни му срок е 45 дни. Аз съм намерил по-просто решение за опазване на магазинните пити. Оставям ги върху плодниците, частично отделени от тях с найлон, до около средата на септември. После, температурите спадат и молецът не е опасен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    По принцип това е добър вариянт,но как да ги опазим след май месец тия които сме ги оставили в склада за да можем да ги използваме това е въпросът?Аз до юли тая година се борих с молеца накрая ме наигра за една седмица 30 рамки брак.Такива големи червеи не бях виждал никога до тая година.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    По принцип това е добър вариянт,но как да ги опазим след май месец тия които сме ги оставили в склада за да можем да ги използваме това е въпросът?Аз до юли тая година се борих с молеца накрая ме наигра за една седмица 30 рамки брак.Такива големи червеи не бях виждал никога до тая година.
    Е кво търсят пити в склада от Май до Юли. Слагай ги по кошерите да ги пълнят с мед.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Плодниковите пити ми трябваха за отводките които мислех да правя.Другото е,че има и момент когато не можеш да сложиш всичкия наличен инвентар поради някаква причина.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    А някой редил ли е магазини (корпуси) с пити, “легнали“. Да им става още по-голямо течение... Особено ако се сложат в посока Изток-Запад...

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Предназначението на Делиция е за третиране на зърно. Ако оставаха остатъчни количества в него, щеше да е неприемливо. Карантинни му срок е 45 дни. Аз съм намерил по-просто решение за опазване на магазинните пити. Оставям ги върху плодниците, частично отделени от тях с найлон, до около средата на септември. После, температурите спадат и молецът не е опасен.
    А пробвал ли си въобще да не ги махаш?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    И аз ги сложих там през август, и найлон сложих. За голяма моя изненада вместо да ги почистят, започнаха да ги пълнят с нектар. Сиропа от хранилката май и него там го слагат. Сега се чудя какво да ги правя. През деня не ми дават да разбутам кошер за преглед - сякаш всички пчели наоколо надушват меда и пристигат на кражба. После цял ден нападат прелката на този кошер, ако се случи слаб, спукана му е работата. Привечер да прегледам два - три най-много, докато стигна до края, ще дойде зимата.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз пробвал ли си рано сутрин да ги отваряш сега температурите позволяват?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Аз пробвал ли си рано сутрин да ги отваряш сега температурите позволяват?
    В неделя ще пробвам, ама и сутрин два-три, пак ще ме хване зимата, докато мина по всичките петдесет.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    В неделя ще пробвам, ама и сутрин два-три, пак ще ме хване зимата, докато мина по всичките петдесет.
    Гладни ти са семействата, август месец трябваше да храниш яко да си направят запаси и сега тоя проблем нямаше да го имаш.

Страница 19 от 27 ПърваПърва ... 91718192021 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •