Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6769

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Паника е обзела тук списващите.Особено колеги с малък стаж,но искат да са на Ти с материята.Някои са.Успокойте топката.С вайкане няма да напълните сандъците или термосите с пчели.Следете с–вата и появи ли се първото яйце в един от кошерите ви,слагайте твърдата храна в–у рамките.Преди това –ефекта е 0.Но по малко.Да трудоемко е,но иначе оставаш с празни кошери.
    Изглежда това е цикличност,минал съм през този синдром 3 пъти.Първия път –75–85% смъртност.Доброто положение при някои колеги е добро стечение на обстоятелствата при тях.При мен също е добро,без дъжд от 60–65 дена.Но реката е близо,все пак има нещичко.В момента –2 рамки запечатано, 1 и кусур прясно.На плодник +магазин.Не говоря за отводки,там ще обединявам,като гледам гладиаторски борби м/у млади майки.Имам 1 с едно крило,как се е върнала не знам,защото беше още с оплодния шлейф.И снася като за последно.Развиха се до 9 рамки.Ще я оставя експериментално за пролет,дали ще я сменят преди роевия.
    Така е колеги,успокойте се и работете по въпроса.Успех ви пожелавам!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Паника е обзела тук списващите.Особено колеги с малък стаж,но искат да са на Ти с материята.Някои са.Успокойте топката.С вайкане няма да напълните сандъците или термосите с пчели.Следете с–вата и появи ли се първото яйце в един от кошерите ви,слагайте твърдата храна в–у рамките.Преди това –ефекта е 0.Но по малко.Да трудоемко е,но иначе оставаш с празни кошери.
    Изглежда това е цикличност,минал съм през този синдром 3 пъти.Първия път –75–85% смъртност.Доброто положение при някои колеги е добро стечение на обстоятелствата при тях.При мен също е добро,без дъжд от 60–65 дена.Но реката е близо,все пак има нещичко.В момента –2 рамки запечатано, 1 и кусур прясно.На плодник +магазин.Не говоря за отводки,там ще обединявам,като гледам гладиаторски борби м/у млади майки.Имам 1 с едно крило,как се е върнала не знам,защото беше още с оплодния шлейф.И снася като за последно.Развиха се до 9 рамки.Ще я оставя експериментално за пролет,дали ще я сменят преди роевия.
    Така е колеги,успокойте се и работете по въпроса.Успех ви пожелавам!
    Дали не е малко късно?

Зайо, как се представят Неготинските майки?

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Зайо, как се представят Неготинските майки?
    В интерес на истината не са кой знае какво - общо взето на средно ниво. Само една е с едни гърди по-напред. Лично очаквах повече. Не зная на какво се дължи, защото и моите от миналата година не са цвете въпреки, че не съм правил някакви промени по технологията. Може да е нещо и от годината, защото и отводките не се развиха като хората. Така или иначе от тях не ползвах материал за нови майки. Направи ми впечатление, че пролетта тръгнаха малко по.бавно от моите, но след това бързо влязоха в час. Иначе колеги които бяха купили предходната година са доволни. Някой от тях това лято взеха отново. За следващата година си намерих материал. Колега това лято закупи две сертифицирани майки. Една от института в Белград,а другата от Словения.
    Keep Walking...

Аз съм силно обезпокоен, 70%, са с пило по една/две длани люпещо се, в 20% има яйца, 15% няма пило, но има пчели и запаси, внасят прашец, 15% са с 3/4 рамки пило разнородно. За пръв път няма пило в средата на Септември в моите пчелини- 17години пчеларствам. Миналата година бяха с повече пило, но бяха слаби откъм пчели и мед. Очаквам интересно зимуване.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от go6om Виж публикацията
    . Миналата година бяха с повече пило, но бяха слаби откъм пчели и мед. Очаквам интересно зимуване.
    Как изкара миналата зима, ако не е тайна.
    П.П. Аз вчера сипах последния сироп. Мисля да подхранвам само 1 кошер дето си произведе майка сега в началото на Септември-да видя какво ще стане. Пък и го дават топло...Та може и да стане нещо.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Голям глад голямо чудо, около комините е пълно с пчели въпреки че са облизани. Опитах се да топя восък но се отказах. Пчелите влизат в казана и се изпържват, не им пука че ври, тотални самоубиици. Щом и замерише откачат.

Тежко, 15% загуби.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Аз само първата зима нямах загуби. После всяка зима загине по някоя бройка. Основни кошери са ми загивали 1 или 2 за 7г занимание с пчелите. Най-много ми загиват отводки. И то причината си е в мен. Щото ей сега по това време (Септември-Октомври) наместо да ги събера 2в1 слабите, на мен ми е жал и си ги оставям така. И сега имам 2 слаби отводки и мисля към края на месеца да ги прехвърля във фибранени сандъчета вместо да ги събирам. Всички други (основни, отводки, рояци) за сега имат признаци за много добро зимуване. Пък ще видим Март-Април.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •