Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Като съм пазарувал в хипермаркети като Метро, Билла, Лидл и т.н., не съм виждал някой да купува мед от там. Ако купуваха, все някой път щях да забележа и да ми направи впечатление. Но и при мен, продажбите на дребно са в по-малки от обичайните за сезона количества.

Според мен има спад в продажбите на дребно, защото до скоро бяха жеги, хората още пият бира и мастика :D . Не познавам хора да си взимат от хранителните вериги. Освен да излъжат някой възрастен човек с някой "промоция"
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    ...Тази година отчитам чуствителен спад в продажбите на дребно
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    .. Но и при мен, продажбите на дребно са в по-малки от обичайните за сезона количества.
    Е, нема начин да спаднат продажбите на едро, а на дребно да не спаднат.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Вчера чух, че цената на слънчогледовия мед след нова година щяла да се вдига?Някой да има инфо по въпроса.
    Благодаря, предварително.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Вчера чух, че цената на слънчогледовия мед след нова година щяла да се вдига?Някой да има инфо по въпроса.

Партенка, няма кой да ти каже.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Тя цената ще се вдига, но на меда ли? Че то мед няма. Казах мед.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Тя цената ще се вдига, но на меда ли? Че то мед няма. Казах мед.
    Незнам от къде черпиш инфо и какво е " казах мед". Когато ми вземаха пробата питах :как е тази година, пишеше се за висока смъртност, демек малко мед. Оказа се, че няма такова нещо и мед има много. Да, така би говорил търговец, само че видях какво има в багажника. Беше пълен с кофички с взети проби.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Незнам от къде черпиш инфо и какво е " казах мед". Когато ми вземаха пробата питах :как е тази година, пишеше се за висока смъртност, демек малко мед. Оказа се, че няма такова нещо и мед има много. Да, така би говорил търговец, само че видях какво има в багажника. Беше пълен с кофички с взети проби.
    Ами като говоря с пчелари в района, по телефона с които имам от вас. Все нямат. Има и такива които имат, но резултата е 1 на 5 за нямащите. Какво имам предвид „казах мед”. Имам предвид истински мед, а не сироп от инверт и малко нектар от природата. Може да живея в Страната на чудесата, но не и на Луната.
    Багажника може да е пълен и само от трима пчелари. Зависи как се взема пробата. Някои колеги събират меда от целия пчелин в голям съд, където меда се уеднаквява, а аз лично го събирам на принцип кошер-тенекия или два кошера - тенекия. Така меда ми е много по - различен. Така взета проба може да е 1 срещу 101. Понякога/в повечето случаи/ вземащия пробата взема от всички тенекии в една кофичка нечувайки, че му казвате, че еди кои си тенекии са уж друга реколта. По този начин ви уеднаквява пробата и както се очаква излиза полифлорка с най - ниска цена.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    .... Какво имам предвид „казах мед”. Имам предвид истински мед, а не сироп от инверт и малко нектар от природата....
    Щом го купуват, значи става. Дали заради цента или ...незнам.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Уууу бре Дака, що не каза по-рано бре! Вчера дадох тон слънчак...
    В тая наша страна всичко се договаря предварително на маса, дели се баницата и край, кой захапал захапал, производителя винаги е от страната на булката.....

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •