Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Е , те това е майсторлък. Странджата " удари " Добруджата.
    Както сам си писал много пъти в тоя форум: като не можете да гледате пчели, хващайте гегата и при овцете.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Както сам си писал много пъти в тоя форум: като не можете да гледате пчели, хващайте гегата и при овцете.
    Не съм писал точно така, но карай. Да ти кажа, вече проучих пазара : един кошер =на една овца. Хоп -130 овце, и агнешко, и мляко, и сирене, и вълна, за субсидии да не говорим. Работна ръка -мангали бол. Само незнам геги къде да поръчам . Фирма леис прави ли?

Чанко не си гледал овце. Аз съм гледал 200 броя и не е така както го описваш. Слагаш сламената шапка и готово, накрая ти остава само риненето. А за работна ръка която да се занимава с животновъдство да не говорим, няма такава и 1000 лв заплата да даваш. А ние плащахме 800 лв преди 10 години и пак трагедия.... Бяхме взели един овчар смятай работеше в кооперацията и не му плащаха и си правеше кюфтета от ерма, като го взехме не можехме да го изхраним в началото 1 чувал хляб и 4-5 тенджари манджа на седмица. Толкова гладен човек не съм виждал. Като заглади косъма и се почна .... Една вечер без да знаят маркирахме агнетата на другия ден половината сменени. Така че не е както мислиш... Накрая ги продадохме на Мандра Веселие и това беше.... Янчо дано падне малко дъждец септември защото щом казваш че са спрели август не е добре. При мен до 20 август имаха 6-8 рамки пило. Сега вече са се поограничили на 2-3 рамки и това което им наливам гледам го складират. Но дали заради пчелоядите който ги тормозят по цял ден, пчелите са една идея по агресивни да не кажа две ... И това е резултата. Да не каже някой че са с лентите тук ги махам, а лентите са Хербастрип
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 1232.jpg‎   1233.jpg‎  
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    ...Чанко не си гледал овце....
    Вярно е, но занаят се учи. Трябва да видя овчарския форум.

п.п. Хубави семейства имаш, да не им е уроки, но май трябва да ходим в Сранджата. Там е истината.

Mай трябва да ходим в Странджата. Там е истината.
    За Странджата май си прав но ако е като тази година, ще съжаляваме че сме закарали. Стършели повече от пчелите а за състоянието на семействата какво да ти кажа. Ако се включи колегата който закара силни кошери на подвижно там и си ги прибра слаби и гладни. Там бих закарал само ако имам информация че маната е текнала като река
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    За Странджата май си прав но ако е като тази година, ще съжаляваме че сме закарали. Стършели повече от пчелите а за състоянието на семействата какво да ти кажа. Ако се включи колегата който закара силни кошери на подвижно там и си ги прибра слаби и гладни. Там бих закарал само ако имам информация че маната е текнала като река
    Нарочно говориш така, сакън да не отида, да изкарам нещо и аз. Ама аз на теб ли ще вярвам, я пак виж : "средно се пада по 54 кг добив на семейство"

Понеже гледам се образува километрична опашка с фургони към Странджа, ще ти отстъпя моя ред .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Нарочно говориш така, сакън да не отида, да изкарам нещо и аз. Ама аз на теб ли ще вярвам, я пак виж : "средно се пада по 54 кг добив на семейство"
    Да. Но само на Янчо. Другите около него - 10, а вие ще сте около него.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •