Чанко не си гледал овце. Аз съм гледал 200 броя и не е така както го описваш. Слагаш сламената шапка и готово, накрая ти остава само риненето. А за работна ръка която да се занимава с животновъдство да не говорим, няма такава и 1000 лв заплата да даваш. А ние плащахме 800 лв преди 10 години и пак трагедия.... Бяхме взели един овчар смятай работеше в кооперацията и не му плащаха и си правеше кюфтета от ерма, като го взехме не можехме да го изхраним в началото 1 чувал хляб и 4-5 тенджари манджа на седмица. Толкова гладен човек не съм виждал. Като заглади косъма и се почна .... Една вечер без да знаят маркирахме агнетата на другия ден половината сменени. Така че не е както мислиш... Накрая ги продадохме на Мандра Веселие и това беше.... Янчо дано падне малко дъждец септември защото щом казваш че са спрели август не е добре. При мен до 20 август имаха 6-8 рамки пило. Сега вече са се поограничили на 2-3 рамки и това което им наливам гледам го складират. Но дали заради пчелоядите който ги тормозят по цял ден, пчелите са една идея по агресивни да не кажа две ... И това е резултата. Да не каже някой че са с лентите тук ги махам, а лентите са Хербастрип
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
За Странджата май си прав но ако е като тази година, ще съжаляваме че сме закарали. Стършели повече от пчелите а за състоянието на семействата какво да ти кажа. Ако се включи колегата който закара силни кошери на подвижно там и си ги прибра слаби и гладни. Там бих закарал само ако имам информация че маната е текнала като река
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Понеже гледам се образува километрична опашка с фургони към Странджа, ще ти отстъпя моя ред.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))