Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    А до тогава не е ли имало? Мм. Чудна работа!?
    При мен много често майките спират да снасят през август месец, дават си почивка близо 20 дена, но септември всичко е наред. Първата година какво чудене и ровене падна, докато разбера какво се случва :-):-):-)

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    При мен много често майките спират да снасят през август месец, дават си почивка близо 20 дена, но септември всичко е наред. Първата година какво чудене и ровене падна, докато разбера какво се случва :-):-):-)
    Миналата година по време на сушата имаше намаляване и то драстично, но чак да спрат не е било. Иначе след това и не тръгнаха дори след обилно хранене. Тази година не са спирали отново, но пък при започването на хранене се активираха и сега действат добре. Надявам се този месец и малко от другия, ако е добро времето както го дават да понаправят пило и да зазимявам с добри запаси от пчели и сироп, че то нектар тази година и не видях да внасят. Внасяха, но от Кауфланд.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Миналата година по време на сушата имаше намаляване и то драстично, но чак да спрат не е било. Иначе след това и не тръгнаха дори след обилно хранене. Тази година не са спирали отново, но пък при започването на хранене се активираха и сега действат добре. Надявам се този месец и малко от другия, ако е добро времето както го дават да понаправят пило и да зазимявам с добри запаси от пчели и сироп, че то нектар тази година и не видях да внасят. Внасяха, но от Кауфланд.
    Всичко зависи от природата, поне при мен е така. Август месец е тотална суша и нямат никакъв прашец и нектар, като са задръстили и плодника с мана, за майката има много малко място за снасяне, но и те си правят почивка. Майките се разхождат по рамките( не са заслабнали) пчелите ги хранят, но нямат свита около тях. Септември като падне малко дъжд и започват пилото, но тогава излиза и прашец.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Всичко зависи от природата, поне при мен е така. Август месец е тотална суша и нямат никакъв прашец и нектар, като са задръстили и плодника с мана, за майката има много малко място за снасяне, но и те си правят почивка. Майките се разхождат по рамките( не са заслабнали) пчелите ги хранят, но нямат свита около тях. Септември като падне малко дъжд и започват пилото, но тогава излиза и прашец.
    Щом нямаш пило август минаваш с ОК и си супер. При мен спират края на октомври по принцип, но да видим как ще е тази година. По прелките личи че не гледат пило, но се съмнявам. Дали пчелоядите не разказаха играта на летящата пчела защото е страшно.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Я марш в югоизточния регион. Тия бройки за нищо ги нямате бре! Разсипници!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Това изглежда е някакво ноу хау а,ла......Странджа.Спре ли,пиши я януари.Ама можее..ее,то при вас какви ли не чудеса се случват.Тоя Странджански корков дъб, който е растял по Странджа,все още действа.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Това изглежда е някакво ноу хау а,ла......Странджа.Спре ли,пиши я януари.Ама можее..ее,то при вас какви ли не чудеса се случват.Тоя Странджански корков дъб, който е растял по Странджа,все още действа.
    Интересно, че неговите/мои не си дадоха почивка. Що ли? От смяната на климата сигурно.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Интересно, че неговите/мои не си дадоха почивка. Що ли? От смяната на климата сигурно.
    А дали не е от друго? Сам спомена, че цяла година се опитваш да ги развиваш, а майките при мен са снася ли като шевни машини, защо да не си дадат почивка след толкова труд( имам и няколко самосменни на таз годишни майки), средно се пада по 54 кг добив на семейство, като пчеларите до мен са изкарали по 10 кг от кошер.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    средно се пада по 54 кг добив на семейство, като пчеларите до мен са изкарали по 10 кг от кошер.
    Е , те това е майсторлък. Странджата " удари " Добруджата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Е , те това е майсторлък. Странджата " удари " Добруджата.
    Както сам си писал много пъти в тоя форум: като не можете да гледате пчели, хващайте гегата и при овцете.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 28 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 28 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •