Миналата година по време на сушата имаше намаляване и то драстично, но чак да спрат не е било. Иначе след това и не тръгнаха дори след обилно хранене. Тази година не са спирали отново, но пък при започването на хранене се активираха и сега действат добре. Надявам се този месец и малко от другия, ако е добро времето както го дават да понаправят пило и да зазимявам с добри запаси от пчели и сироп, че то нектар тази година и не видях да внасят. Внасяха, но от Кауфланд.![]()
Всичко зависи от природата, поне при мен е така. Август месец е тотална суша и нямат никакъв прашец и нектар, като са задръстили и плодника с мана, за майката има много малко място за снасяне, но и те си правят почивка. Майките се разхождат по рамките( не са заслабнали) пчелите ги хранят, но нямат свита около тях. Септември като падне малко дъжд и започват пилото, но тогава излиза и прашец.
Я марш в югоизточния регион. Тия бройки за нищо ги нямате бре! Разсипници!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
А дали не е от друго? Сам спомена, че цяла година се опитваш да ги развиваш, а майките при мен са снася ли като шевни машини, защо да не си дадат почивка след толкова труд( имам и няколко самосменни на таз годишни майки), средно се пада по 54 кг добив на семейство, като пчеларите до мен са изкарали по 10 кг от кошер.
В момента има 28 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 28 гост (и))