Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 404 от 677 ПърваПърва ... 304354394402403404405406414454504 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,031 до 4,040 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Пило само прясно, само в отводките, старите силни кошери, само последни пити с люпещо се пило, имат майки!

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    При мен има вече кошер без абсолютно никакво пило.Майката е 2016.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    При мен има вече кошер без абсолютно никакво пило.Майката е 2016.
    Би трябвало в средата на септември да има вече прясно пило. Не е необходимо да ги ровиш, по прелката може да познаеш.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Би трябвало в средата на септември да има вече прясно пило. Не е необходимо да ги ровиш, по прелката може да познаеш.
    По какво ще ги познае на прелката.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Вальо , понякога ме хвърляш в тъч.
    Признаци много .

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Би трябвало в средата на септември да има вече прясно пило.
    А до тогава не е ли имало? Мм. Чудна работа!?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Признаци много, и накрая се оказва, че майките спрели да снасят.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    А до тогава не е ли имало? Мм. Чудна работа!?
    При мен много често майките спират да снасят през август месец, дават си почивка близо 20 дена, но септември всичко е наред. Първата година какво чудене и ровене падна, докато разбера какво се случва :-):-):-)

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    При мен много често майките спират да снасят през август месец, дават си почивка близо 20 дена, но септември всичко е наред. Първата година какво чудене и ровене падна, докато разбера какво се случва :-):-):-)
    Миналата година по време на сушата имаше намаляване и то драстично, но чак да спрат не е било. Иначе след това и не тръгнаха дори след обилно хранене. Тази година не са спирали отново, но пък при започването на хранене се активираха и сега действат добре. Надявам се този месец и малко от другия, ако е добро времето както го дават да понаправят пило и да зазимявам с добри запаси от пчели и сироп, че то нектар тази година и не видях да внасят. Внасяха, но от Кауфланд.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Миналата година по време на сушата имаше намаляване и то драстично, но чак да спрат не е било. Иначе след това и не тръгнаха дори след обилно хранене. Тази година не са спирали отново, но пък при започването на хранене се активираха и сега действат добре. Надявам се този месец и малко от другия, ако е добро времето както го дават да понаправят пило и да зазимявам с добри запаси от пчели и сироп, че то нектар тази година и не видях да внасят. Внасяха, но от Кауфланд.
    Всичко зависи от природата, поне при мен е така. Август месец е тотална суша и нямат никакъв прашец и нектар, като са задръстили и плодника с мана, за майката има много малко място за снасяне, но и те си правят почивка. Майките се разхождат по рамките( не са заслабнали) пчелите ги хранят, но нямат свита около тях. Септември като падне малко дъжд и започват пилото, но тогава излиза и прашец.

Страница 404 от 677 ПърваПърва ... 304354394402403404405406414454504 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •