Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
Ако беше пчелар може би щеше да знаеш кое е вярното, но нали не си пчелар, а само дразнител на пчеларите, откъде да знаеш, че пчелите дърпат сиропа понякога и за два часа пълна хранилка от 7-800 гр.. И да ти кажа може би и по - бързо може да стане, но си мисля, че отвора на хранилката им пречи. Мравките също действат, но са по мудни. Значи сиропа пак ще намалява и твоя индикатор ще трябва да си го за.......сложиш в някое шкафче. Та моето предложение е да наблягаш в темите на електрониката и нейното разпространяване, но не и да даваш "ценни" съвети на пчеларите как да си отглеждат пчелите. Разберете го, че някои технологии могат да помогнат на пчеларя, но не и да го заменят. Ако в един кошер набуташ разни там сензори които да следят различните величини то пчеларя няма да може да мигне само един кошер да има, камо ли 100, 200, 500. Прибираш се в къщи уморен и таблото отговарящо за пчелина святка, мига, пука, а жената те чака да я .......поздравиш, а ти вместо това и теглиш една майна и хукваш отново към пчелина, че някакъв заек си почесал мака..те на някакъв сензор за движение конструиран от tsc1.
Аз точно защото не съм пчелар, за това питам де! Ама няма нужда да ми отговаряш, защото с този си пост наистина ме убеди, че пчеларството е в упадък.