Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 16 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 151
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Е, както винаги в моите въпроси има уловка. Сиропа се взема от хранилката, но не от пчелите, а от мравките, които поради забавянето на пчелите успяват поради удължения срок да насмогнат да се активират повече. Нивото на сиропа спада, а пчеларя спи. През това време другия фактор действа. Така. Ти си.
    Добрия пчелар не допуска мравки да му се мотаят в кошера и да подяждат пчелите.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Добрия пчелар не допуска мравки да му се мотаят в кошера и да подяждат пчелите.
    Правилно ти казват колегите, че не си за този форум, но......в кой пчелин няма мравки да те питам? Сигурно в твоя пчелин - пчелина на бъдещето и технологиите?

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011
    Това го твърдят доста източници в пчеларските списания, така и хора в този форум, били или намиращи се в САЩ. А нововъведенията в пчеларството (като техника и технологии) идват именно от Европа, а най-вече от Русия и Украйна.
    Ето нещо, което не ми се щеше да пускам, защото съвсем ще разлая кучетата, но.....
    Нещо от висшия пилотаж: http://www.apivoxauditor.com/1051104...910561040.html
    Да не мислиш ,че сме длъжни да знаем руски? Като искаш да пуснеш нещо преведиго не всички сме от висшия пилоташ

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от cecko96_1 Виж публикацията
    Да не мислиш ,че сме длъжни да знаем руски? Като искаш да пуснеш нещо преведиго не всички сме от висшия пилоташ
    Кой от международните езици ползваш, да ти дам линк? А можеш и сам да си избереш език от изброените над статията:

Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Току що се връщам от пчелина. Давам периодично сироп от известно време и всички кошери го взимат с охота. Един вчера спря. Отделението откъм пчелите на хранилката е пълно с пчели, бутат се давят се, а сиропа си стои. Хранилката е в изправност, пчели има, пило има, място има, майка има, а сиропа не се взема. Ха кажете ми любители на техническия прогрес в пчеларството на какво се дължи това явление което описах. Аз зная отговора, защото веднага препалих пушалката, метнах си булцето на главата и по най старомодния начин проверих какво е положението. Много ми е чудно по какъв начин някакъв уред ще ми открие този проблем? Един от колегите тук, преди дни го спомена като вариант на нещо.
    Е, както винаги в моите въпроси има уловка. Сиропа се взема от хранилката, но не от пчелите, а от мравките, които поради забавянето на пчелите успяват поради удължения срок да насмогнат да се активират повече. Нивото на сиропа спада, а пчеларя спи. През това време другия фактор действа. Така. Ти си.
    Последно: Кое е вярното?

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Правилно ти казват колегите, че не си за този форум, но......в кой пчелин няма мравки да те питам? Сигурно в твоя пчелин - пчелина на бъдещето и технологиите?
    А, бе то и "вароа деструктор" не е за кошера, ама...
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ако беше пчелар може би щеше да знаеш кое е вярното, но нали не си пчелар, а само дразнител на пчеларите, откъде да знаеш, че пчелите дърпат сиропа понякога и за два часа пълна хранилка от 7-800 гр.. И да ти кажа може би и по - бързо може да стане, но си мисля, че отвора на хранилката им пречи. Мравките също действат, но са по мудни. Значи сиропа пак ще намалява и твоя индикатор ще трябва да си го за.......сложиш в някое шкафче. Та моето предложение е да наблягаш в темите на електрониката и нейното разпространяване, но не и да даваш "ценни" съвети на пчеларите как да си отглеждат пчелите. Разберете го, че някои технологии могат да помогнат на пчеларя, но не и да го заменят. Ако в един кошер набуташ разни там сензори които да следят различните величини то пчеларя няма да може да мигне само един кошер да има, камо ли 100, 200, 500. Прибираш се в къщи уморен и таблото отговарящо за пчелина святка, мига, пука, а жената те чака да я .......поздравиш, а ти вместо това и теглиш една майна и хукваш отново към пчелина, че някакъв заек си почесал мака..те на някакъв сензор за движение конструиран от tsc1.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    А, бе то и "вароа деструктор" не е за кошера, ама...
    Някой ден ще използвам фогъра, че нещо прах го затиска от известно време.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Ако беше пчелар може би щеше да знаеш кое е вярното, но нали не си пчелар, а само дразнител на пчеларите, откъде да знаеш, че пчелите дърпат сиропа понякога и за два часа пълна хранилка от 7-800 гр.. И да ти кажа може би и по - бързо може да стане, но си мисля, че отвора на хранилката им пречи. Мравките също действат, но са по мудни. Значи сиропа пак ще намалява и твоя индикатор ще трябва да си го за.......сложиш в някое шкафче. Та моето предложение е да наблягаш в темите на електрониката и нейното разпространяване, но не и да даваш "ценни" съвети на пчеларите как да си отглеждат пчелите. Разберете го, че някои технологии могат да помогнат на пчеларя, но не и да го заменят. Ако в един кошер набуташ разни там сензори които да следят различните величини то пчеларя няма да може да мигне само един кошер да има, камо ли 100, 200, 500. Прибираш се в къщи уморен и таблото отговарящо за пчелина святка, мига, пука, а жената те чака да я .......поздравиш, а ти вместо това и теглиш една майна и хукваш отново към пчелина, че някакъв заек си почесал мака..те на някакъв сензор за движение конструиран от tsc1.
    Аз точно защото не съм пчелар, за това питам де! Ама няма нужда да ми отговаряш, защото с този си пост наистина ме убеди, че пчеларството е в упадък.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Аз точно защото не съм пчелар, за това питам де! Ама няма нужда да ми отговаряш, защото с този си пост наистина ме убеди, че пчеларството е в упадък.
    Хайде изплюй - "защото пчеларите са тъпи"

Страница 9 от 16 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •