Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 151

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Ако това го напиша аз вече да са ми скочили!
    Защото си груб в изказа към деликатната пчеларска душа. По-добре пусни в някоя тема инфо относно програмата за звукова диагностика, за всички ще е интересно, а аз после ще докладвам за практическото и приложение и дали става за нещо. Пък току виж се оказало, че някой вече е пробвал.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Защото си груб в изказа към деликатната пчеларска душа. По-добре пусни в някоя тема инфо относно програмата за звукова диагностика, за всички ще е интересно, а аз после ще докладвам за практическото и приложение и дали става за нещо. Пък току виж се оказало, че някой вече е пробвал.
    Не обичам да викам "хоп" преди да съм скочил. Аз мога да ти напиша и как се трепят акари със звук, ама като не съм го видял с очите си ще излезе, че пак "плета печалбарски мрежи" и ви омайвам "деликатната пчеларска душа" с измишльотини. Така че - "всяко нещо, когато му дойде времето!"
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    От няколко години си се вижда сериозен наплив на кандидат-пчелари и то си е нормално след като има субсидии и по едно време цената на меда стана много добра. На хартия ще да е подем. Ама ако решим да си посетим пчелините и видим на място какво и що става май ще излезе, че в най-добрия случай сме в застой. Сигурно има и изключения.
    Иначе пчеларството е лесна работа. Нещо като при земеделието. Ореш, сееш, береш и ядеш. Едно, две, три, четири и готово. Хоп и 100 лв
    П.С. Ще ми е интересно мнението на Матеев, защото той се хвърли с много хъс, а в последно време се изгуби.
    Този пост е редактиран от todor.mitkov; 04.09.2017 в 07:25. Причина: Допълнение
    Медец

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Пчеларски район
    Любимец
    Ей тия мангалски набези нямат край. Щял да електронизира мангала, а той да търка клавира. Е за такава мангалия става въпрос в сектор пчеларство.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от ndm Виж публикацията
    Ей тия мангалски набези нямат край. Щял да електронизира мангала, а той да търка клавира. Е за такава мангалия става въпрос в сектор пчеларство.
    Рано или късно това за което говори Агро ще стане нормална практика... Просто е въпрос на време да се случи.
    Дори и сега колеги разделят кошерите си на групи по сила и предназначение с цел манипулациите да се уеднаквят и по този начин да се сведе до минимум вариациите и бавенто по дейноста на пчелина... Разликата сега е че както каза Агро един зрящ решава, а по-натам ще е на базата на решенията и алгоритмите в компютъра...

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    За разходите на семейните пчелари с по 100-150 кошера, че са по-големи от на пчеларя с 1000-2000 кошера не съм много съгласен, защото при семейните не се плащат заплати, а едрият пчелар трябва да плаща надници на наетите хора, не дай си Боже и осигуровки....навсякъде, във всички бизнеси, едрите производители/търговци/предприемачи мачкат и тормозят дребните риби, а в пчеларството се оказва май точно обратното...спомням си, че имаше една тема преди известно време, в която едрите пчелари едва ли не се оплакваха от дребните колеги с по 50 кошера в двора си, как им пречели на бизнеса, защото нямали никакви разходи, което ме навява на мисълта, че пчеларството е изключително специфичен отрасъл, и няма много общо с останалите бизнес-начинания, и е малко или много грешно да се правят аналогии с други бизнеси, и да се пренасят механично разни модели на управление от други отрасли/бизнеси.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •