Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 101

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Не Силве, ме си ме разбрала. Старите кошери са с една малкамрежа на дъното Ф10-15, която отдавна е заклеена. Имам 4-5 малко по-нови, с мрежа 1/3 от дъното, която мрежа не се затваря също. Разлики в зимуването на семейството не виждам, дори тея с мрежата изпреварват напролет.
    Иначе, зимите са си нормално студени за страната и за Горнооряховска община, сняг пада доволно, но кошерите са на завет от вятъра зад 2м дебела ограда.
    Реално да ти кажа ли се плаша от топла зима, от колкото от такава като предната...
    Защо на едните ти е заклеена мрежата а на други не.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Може да спите спокойно.
    Този пост е редактиран от Пизо; 30.08.2017 в 10:55.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    Заземявате или зазимявате?

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от borifototo Виж публикацията
    Заземявате или зазимявате?
    Професионално изкривяване.А твойто как да го разбирам.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    От 30 години заземявам на 3 корпуса без никакви проблеми.Кълбото го правят м/у 2-ри и 3-ти.Прикачен файл 8891По отношение на заземяване на гол рой без рамки в плодника,така заземяваше преди доста години известен пчелар Бараков от Плевен,с твърда храна приготвена от него в мрежа висяща в кошера.
    От доста време се опитвам да постигна това и достигнах до извидо че е невъзможно. Проявявам изключителен интерес как успяваш?

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.07.2016
    Пчеларски район
    Западен Вр.Балкан
    От 30 години заземявам на 3 корпуса без никакви проблеми.Кълбото го правят м/у 2-ри и 3-ти.Прикачен файл 8891По отношение на заземяване на гол рой без рамки в плодника,така заземяваше преди доста години известен пчелар Бараков от Плевен,с твърда храна приготвена от него в мрежа висяща в кошера.
    Тази снимка по темата за ДБ с магазин от долу ли е?

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Защо на едните ти е заклеена мрежата а на други не.
    Ам щото на старите е много ситна мрежата, а и е малка като площ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Здравейте!
    Аз имам познати пчелари който зазимяват по два начина.Едни слагат магазините от долната страна на плодника,други ги оставят отгоре-само ги разделят с слой наелон.Аз лично си свалям магазините и си ги прибирам на топло и проветриво,като поставям помежду рамките и магазините орехови листа за защита от восъчният молец.
    Поздрави:Цветан Димитров

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.08.2018
    Сигурно има и по-подходяща тема за моето питане, но не можах да я открия.
    Кошерите са ми ДБ 10 с отделно дъно. По принцип това са корпус и полукорпус само , че с по- голям обем. Въпроса ми е: мога ли да приложа метода на Венер? Целта ми е подбудително подхранване август, септември и рано на прорет и евентуално по добро запасяване за зимата. Притесненията, по-големия обем на полукорпуса. Има ли вероятност набързо да пренесат меда и да задръстят корпуса а напролет като ги разместя да се изстудят щото предупреждавате, че това може да стане при преждевременно слагане на магазините макар ,че не ми е ясно и това. Спомням си в един от форумите се коментираше този въпрос и даже колега беше решил да си прави по-малки полукорпуси от порядъка на половин магазин. Не ми е проблем и аз да си направя подобни, стига да се убедя , че ще е по-добре. Разчитам на вашите съвети. Благодаря предварително.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Манджа с грозде.
    Щом си на отделно дъно, нагоре всичко ти се явява корпуси. Говори в сантиметри /височина на рамката/ за да станат ясни въпросите ти и евентуално някой колега да си каже мнението.
    За Венер май още никой не се е похвалил тука че е работил няколко години по неговата технология?
    Рости, преди няколко години имаше идея да пробва технологията Венер, не помня дали после споделя някакви резултати. Там полукорпуса се явява полу ЛР корпус, доколкото си спомням.
    Ако ще се прави полу ДБ магазин, не е ли по-логично да се преминава направо на готови пити, купешки?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •