Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес в помещението за вадене на мед беше пълно с пчели. Значи е голям глад, до сега не бях видял такова чудо, минават през нищожни дупки. Утре приключвам с ваденето на мед че ми омръзна вече, сега въртя по 1 до 3 пити от плодниците но пак е нещо.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Днес в помещението за вадене на мед беше пълно с пчели. Значи е голям глад, до сега не бях видял такова чудо, минават през нищожни дупки. Утре приключвам с ваденето на мед че ми омръзна вече, сега въртя по 1 до 3 пити от плодниците но пак е нещо.
    Обикновено по това време е така, нападат яко. За целта помещението трябва да уплътнено. Аз вадя от плодника септември, но и тогава е същото положението.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Обикновено по това време е така, нападат яко. За целта помещението трябва да уплътнено. Аз вадя от плодника септември, но и тогава е същото положението.
    Да, така е миналите години помещението беше добре оплътнено и за това не съм имал проблеми. Но сега зимата постройката малко слегна и се появиха пукнатини и вратата малко се размести. Пълних днес с вестници дупките, ще правя ремонт пак след сезона.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Утре приключвам с ваденето на мед че ми омръзна вече, сега въртя по 1 до 3 пити от плодниците но пак е нещо.
    Ако не се гони “лакома“ печалба (да се вземе меда щото е по 5лв. пък да се връща захар на сироп щото е 1.6), същите резултати се получават само с разпечатването на тия 3 пити от подниците. Проверено.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Ако не се гони “лакома“ печалба (да се вземе меда щото е по 5лв. пък да се връща захар на сироп щото е 1.6), същите резултати се получават само с разпечатването на тия 3 пити от подниците. Проверено.
    Заслужава си да се вземе меда и да се храни, но аз не го правя не ми се занимава а и мисля че пролетта се отразява на меда. В момента вадя само излишния мед и им оставям да изкарат зима и половина за всеки случай. Винаги пролетта иззимувам със по около 10кг. в кошер. Сега ще храня само да поддържам майките в работно настроение с рядък сироп.
    Всички пчелари които познавам и имат над 100 кошера вадят всичкия мед сега и слагат по 20кг. инвертиран сироп по техни думи. Но те с кошерите си изкарват прехраната и със тия смешни цени за меда нямат избор. Аз ходя на работа и получавам редовна запата а каквото изкарам от кошерите е в помощ на бюджета.
    Този пост е редактиран от Nik_m; 20.08.2017 в 20:04.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Всички пчелари които познавам и имат над 100 кошера вадят всичкия мед сега и слагат по 20кг. инвертиран сироп по техни думи.
    Точно такива колеги ми изкупиха рано пролетта всичките отводки (даже не им стигнаха) за възстановяване на бройките, добре че бяха регистрирани „био“ та им останаха по 20 лева на кошер от цялата манипулация, така че внимавайте с „точенето“ на меда и наливането на инверта!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Точно такива колеги ми изкупиха рано пролетта всичките отводки (даже не им стигнаха) за възстановяване на бройките, добре че бяха регистрирани „био“ та им останаха по 20 лева на кошер от цялата манипулация, така че внимавайте с „точенето“ на меда и наливането на инверта!
    Миналата година ходих в Монтана на семинарите и там водещи пчелари обясняваха как по добре зимували на инвертиран понеже не им дразни червата на пчелите. Но аз не вярвам на приказки и за това си карам по изпитаната система. До сега нямам загинал кошер и за това няма да правя промени докато вървят нещата. Също в момента повечето пити са 50/50 мед/пило. 17кг. минимум на кошер мед и зимата да съм спокоен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Най на края приключих с ваденето на мед.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Най на края приключих с ваденето на мед.
    А сега предстои още една тегава работа - ремонт на помещението, но това поне не е спешно.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •