Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 33 от 126 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 321 до 330 от общо 1251
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Тая вечер забелязах,че почват да гонят търтеите.Май сезонът приключва тук.
    Снощи ходих да им дам за последно храна, търтейте си летяха и имаше още разхождащи се по питите. Обяснявам си го заради големите количества храна които получават. Цъвтежа има, но е слаб готвт се да спинкат.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    И при мен се разхождат търтеи. Има и слаба паша, някаква. Последните няколко дни темпетатурата е от 10* през нощта, до 32* денем. Имам чувството, че майките тичат нощното време в горните корпуси, през деня слизат в долините. Имат място, но снасят в два корпуса.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Като чета колегите от другите региони какъв глад ги мори направо се чудя.При мен нещата стоят така.12 рамковите са с 10 рамки покрити с пчели,а 10 рамковите са с 8 рамки покрите.Плодниците са пълни с нектар от край до край още ме е яд,че махнах магазите.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Като чета колегите от другите региони какъв глад ги мори направо се чудя.При мен нещата стоят така.12 рамковите са с 10 рамки покрити с пчели,а 10 рамковите са с 8 рамки покрите.Плодниците са пълни с нектар от край до край още ме е яд,че махнах магазите.
    Не се чуди. Обрати всякакви се получават.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Това на Бояна или в Златарица?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Бояна разбира се,тя Златарица няма и 150м надморска

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес реших да погледна какво е полужението в нуклеуса /5 рамков/.4 м/у рамия с пчели,има увеличение с 1,5 рамка.Извадих една с мед от 12 рамковия който е 8 м/у рамия пчели.Много яде тая отводка, до сега не бях виждал такава ламя.Утре обмислям да го опаковам в стиропор и повече да не я бутам до пролетта.Някой наблюдавали подобно поведение при неговите семейства?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Забелязах, че не зависимо от липсата почти на пило, запасите от мед са намаляли за месец, чувствително.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Днес реших да погледна какво е полужението в нуклеуса /5 рамков/.4 м/у рамия с пчели,има увеличение с 1,5 рамка.Извадих една с мед от 12 рамковия който е 8 м/у рамия пчели.Много яде тая отводка, до сега не бях виждал такава ламя.Утре обмислям да го опаковам в стиропор и повече да не я бутам до пролетта.Някой наблюдавали подобно поведение при неговите семейства?
    Да, при мен е така. Всички августовски отводки са на 4-5 рамки пчели /14 бр./, като обръщаха всичко което им сложа в пчели...
    Добавих им в събота средно по 2 рамки мед, а на някой даже сложих и питка с твърда храна. Такова лапане на мед и сироп от отводки не е било.
    От август до сега са омахали по 4 рамки с мед, че някой и повече, и 35 кила захар във форма на сироп.
    Повечето гледат на 2 рамки пило още. Докато при основните семейства положението не е такова. Там пилото почти липсва, но за сметка на това са задръстили всичко в мед и прашец.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Забелязах, че не зависимо от липсата почти на пило, запасите от мед са намаляли за месец, чувствително.
    И на мен ми направи впечатление същото тази есен, също няма пренасяне на мед от крайните пити към тези в които е гледано пило. Ще падне хранене тази зима.

Страница 33 от 126 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •