Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 392 от 677 ПърваПърва ... 292342382390391392393394402442492 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,911 до 3,920 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Та ти да не наливаш в килйките киселините, те са летливи и сравнително бързо се изпаряват. Що касае третирането, ефективното третиране е август с МК и октомври с ОК. Пък ти ако искаш всеки месец третирай с всички препарати, които се предлагат в търговската мрежа.
    Калине,ти сигурен ли си в това което си написал? Става въпрос за първите 2 изречения,да до уточня.Да ти напомня,че нафталина е кристален и се изпарява също бързо.Използваш ли го да си предпазваш питите от молеца? Не,нали?Кога е ефективно това третиране с тези отрови не знам.Не използвам подобни.Много рядко слагам на някое с–во по някоя лентичка/така оплювани/,ако забележа на повече от 4–5 пчели яхнал ги акар.Борбата съм я провел през май, юни и юли.Октомври/края/,като остане 1 бирена капачка с запечатано пило преглеждам и ако трябва опушвам.А сега към Валентин–прибави го в графа ''за пчелите'',да не изпитваш угризение на съвеста.
    Калине,ти де вземеш да се разсърдиш сега?Питам,защото един приятел тука,като го апострофирах,ме изкара по–черен и от дявола,с метър и половина рога.А аз само си казвам мнението.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Калине,ти сигурен ли си в това което си написал? Става въпрос за първите 2 изречения,да до уточня.Да ти напомня,че нафталина е кристален и се изпарява също бързо.Използваш ли го да си предпазваш питите от молеца? Не,нали?Кога е ефективно това третиране с тези отрови не знам.Не използвам подобни.Много рядко слагам на някое с–во по някоя лентичка/така оплювани/,ако забележа на повече от 4–5 пчели яхнал ги акар.Борбата съм я провел през май, юни и юли.Октомври/края/,като остане 1 бирена капачка с запечатано пило преглеждам и ако трябва опушвам.А сега към Валентин–прибави го в графа ''за пчелите'',да не изпитваш угризение на съвеста.
    Калине,ти де вземеш да се разсърдиш сега?Питам,защото един приятел тука,като го апострофирах,ме изкара по–черен и от дявола,с метър и половина рога.А аз само си казвам мнението.
    Ха, ха и на теб ли ти изглеждам сърдит, за аджамиите пък, хич не ме интересува .
    Питаш за нафталина, да, ползвал съм го, преди много години. Разликата между него и ОК е в начина на прилагане, защото киселината се прилага в разтвор със слаба концентрация. Та в крайна сметка въпроса на Валентин се въртеше, около двете киселини, а и още нещо, те са допустими за третиране в биопчеларството. Следователно, отрови ли са?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Да . Отрови са .
    Всяка киселина е отрова .

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Да . Отрови са .
    Всяка киселина е отрова .
    Опа, още един капацитет се включи в дискусията и май ще трябва да се местим в друга тема . Все пак да попитам, а защо се консумира мед, след като и той би следвало да е отровен, тъй като съдържа в себе си цитираните органични киселини?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Хайде ти , като капацитет ми отговори .
    Аз , питам да не остана прост .
    От както съм пчелар такива субстанции не съм използвал ОК и МК .
    Няма и да сложа в кошерите си .

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    ААА не, това е професионално изкривяване
    Допълни си поста, а моя е във връзка с първите ти две изречения.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    ААА не, това е професионално изкривяване
    Момче , аз ти говоря истината , а ти ?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Момче , аз ти говоря истината , а ти ? :akute
    Добре бе даскале, какво намираш за лъжа в моите писанки?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Лъжа ?
    Нищо . Третирайте си .
    Ти , сам се хващаш на куката , като дребна рибка !
    Писах , че такива ОК иМК не съм използвал и , че всяка киселина е отрова .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Калине , преди 12 години един колега бе писал във ,,Пчела и кошер,, , че добре работи с дамски превръзки , като изпарител на МК .

Страница 392 от 677 ПърваПърва ... 292342382390391392393394402442492 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •