Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
Калине,ти сигурен ли си в това което си написал? Става въпрос за първите 2 изречения,да до уточня.Да ти напомня,че нафталина е кристален и се изпарява също бързо.Използваш ли го да си предпазваш питите от молеца? Не,нали?Кога е ефективно това третиране с тези отрови не знам.Не използвам подобни.Много рядко слагам на някое с–во по някоя лентичка/така оплювани/,ако забележа на повече от 4–5 пчели яхнал ги акар.Борбата съм я провел през май, юни и юли.Октомври/края/,като остане 1 бирена капачка с запечатано пило преглеждам и ако трябва опушвам.А сега към Валентин–прибави го в графа ''за пчелите'',да не изпитваш угризение на съвеста.
Калине,ти де вземеш да се разсърдиш сега?Питам,защото един приятел тука,като го апострофирах,ме изкара по–черен и от дявола,с метър и половина рога.А аз само си казвам мнението.
Ха, ха и на теб ли ти изглеждам сърдит, за аджамиите пък, хич не ме интересува .
Питаш за нафталина, да, ползвал съм го, преди много години. Разликата между него и ОК е в начина на прилагане, защото киселината се прилага в разтвор със слаба концентрация. Та в крайна сметка въпроса на Валентин се въртеше, около двете киселини, а и още нещо, те са допустими за третиране в биопчеларството. Следователно, отрови ли са?