С какво ги возиш ако не е тайна. Аз моите ги джасам с трактора с ремаркето. Даже тия от задния капак в транспорта стоят на пътеката без даже да ги връзвам. Подскачат яко, ама майки не съм губил вече 4-та година. Тая година даже ги прибрах с пълни магазини, което не се препоръчва...ама пак нямах проблеми.
П.П. За положението в северозападния- вчера прегледах 5-6 бройки. Търтеите не ги гонят още, паркират си спокойно, за разлика от други години... Чакам 4 майки самосменни да се оплодят и...зазимяваме.
Гледам вентилираха меда и в 3тия магазин и го събраха по към средата но запечатване почти няма, няма паша и няма восъкотоделяне. Утре започвам да въртя и незапечатан че закъснявам а искам около 15ти за третирам за акара.
Това че не запечатват е добре.Нямаш кражби.Пробва ли да им дръпнеш по една рамка от магазина.
Не съм го обеснил правилно. С оплодените майки никога не съм имал проблем.Проблема е в семейства с маточници и такива с неоплодени майки,разбира се не с всички.Става дума за 1-2 от общия брой на самосмяна през сезона.Ремаркето ми събира 8бр 10 рамкови и правя съответния брой курсове.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))