Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 385 от 677 ПърваПърва ... 285335375383384385386387395435485 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,841 до 3,850 от общо 6768
    Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    За мен е грешка да допуснеш майката да я блокират в един корпус, пилото намаля значително и след 30 дена летящата пчела също, затова се въртят корпусите, да им създадеш работа и меда вместо в плодника да го качват в корпусите за мед.
    В същност не е чак толкова страшно.В края на юли имам около 4-5 рамки пило.Пак го повтарям че това че висят на брада е грешно но след като не се роят не го слагам на сърце.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Аз това с 3 корпуса се опитах да го направя на два кошера 8 рамкови.На единия се получи,но майката не я пуснах повече във първия корпус.Другия се рои,но пък майката беше последно във първи корпус.Не знам да ли греша,но винаги съм забелязал сваля ли майката в първи корпус и залагат маточници.
    Залагат защото семейството е слабо и не усещат майката.Освен това само долна прелка.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    Не знам. Възможно е. От октомври до март не ходя на пчелина.
    Маже да си голем пчелар, да вадиш добиви... ама ако така си държиш сандъците по тревата в калта и снега...мани-мани.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Аз не виждам как може да стане това чисто математически. Още една пречка е че питите със запечатано като станат повечеко и ще хванат гората преди да помисли да наснесе третия корпус. Мисля че Янчо иска да раздели два корпуса с пило с трети празен. Правил съм го но няма очаквания ефект. Роят въпреки това и за това се боря с гена за роене, защото ако не роят на всяка 6-7 рамка запечатано пило нещата могат да се развиват в много интересна посока.
    Рости, не се бъзикам, ама виж пчеларите как се радват на роенето и продават РОЙЛИВИ отводки. Като нищо тия отводки може да стигнат и в твоя район, така че твоята селекция се обезсмисля. Продавай и ти ройливи отводки и се кефи...

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    При 6-7 запечатано и 3-4 открито влизат в роево и спиране няма. Точно заради това сменям гена.
    Да ти изпратя догодина неройлив тамазлък. Старата майка рои сега на 4-тата година. В момента залага самосмяна. Имам дъщери и внучки от нея....

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    ,но при пренасянето ставаше нещо и оставаха без майки и варианта беше свищеви.
    С какво ги возиш ако не е тайна. Аз моите ги джасам с трактора с ремаркето. Даже тия от задния капак в транспорта стоят на пътеката без даже да ги връзвам. Подскачат яко, ама майки не съм губил вече 4-та година. Тая година даже ги прибрах с пълни магазини, което не се препоръчва...ама пак нямах проблеми.
    П.П. За положението в северозападния- вчера прегледах 5-6 бройки. Търтеите не ги гонят още, паркират си спокойно, за разлика от други години... Чакам 4 майки самосменни да се оплодят и...зазимяваме.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Гледам вентилираха меда и в 3тия магазин и го събраха по към средата но запечатване почти няма, няма паша и няма восъкотоделяне. Утре започвам да въртя и незапечатан че закъснявам а искам около 15ти за третирам за акара.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Това че не запечатват е добре.Нямаш кражби.Пробва ли да им дръпнеш по една рамка от магазина.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    С какво ги возиш ако не е тайна. Аз моите ги джасам с трактора с ремаркето. Даже тия от задния капак в транспорта стоят на пътеката без даже да ги връзвам. Подскачат яко, ама майки не съм губил вече 4-та година. Тая година даже ги прибрах с пълни магазини, което не се препоръчва...ама пак нямах проблеми.
    П.П. За положението в северозападния- вчера прегледах 5-6 бройки. Търтеите не ги гонят още, паркират си спокойно, за разлика от други години... Чакам 4 майки самосменни да се оплодят и...зазимяваме.
    Не съм го обеснил правилно. С оплодените майки никога не съм имал проблем.Проблема е в семейства с маточници и такива с неоплодени майки,разбира се не с всички.Става дума за 1-2 от общия брой на самосмяна през сезона.Ремаркето ми събира 8бр 10 рамкови и правя съответния брой курсове.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Това че не запечатват е добре.Нямаш кражби.Пробва ли да им дръпнеш по една рамка от магазина.
    Не теразбирам? Направо целия магазин дърпам и всичко в плодника над 15кг.

Страница 385 от 677 ПърваПърва ... 285335375383384385386387395435485 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •