Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    Първо за плодник съм ползвал 2,ако са по блокирани майката се е качвало в 3- ти на рамка две,което беше рядкост.Тогава ги носех на 1-ва акация,2-ра акация,липа,слънчоглед,даж имаше години накрая и на резене.Та като ги натисне пашата за 4-ти и повече не се е налагало поне не си спомням ако е имало е било инцидент.Въпроса е че като са силни и запечатват бързо,а на слънчогледа се извърта и втори който е затъкнат и освободен от пило.Майката е натисната в 1-ви от медосбора.Възможно е със слагането на по горни етажи да е правилно но преносното определя правилата.Последният ДБ го махнах 95год.ЛР го гледам на същият принцип с тази разлика че майката снася и в 3-ти поради по късата рамка.А това че пчелите са на брада е грешка но искам да покажа: Пчели бол,слаба паша или никаква,горещо,пило на 2 корпуса и не се роят.В момента са пак навънка
    За мен е грешка да допуснеш майката да я блокират в един корпус, пилото намаля значително и след 30 дена летящата пчела също, затова се въртят корпусите, да им създадеш работа и меда вместо в плодника да го качват в корпусите за мед.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    За мен е грешка да допуснеш майката да я блокират в един корпус, пилото намаля значително и след 30 дена летящата пчела също, затова се въртят корпусите, да им създадеш работа и меда вместо в плодника да го качват в корпусите за мед.
    В същност не е чак толкова страшно.В края на юли имам около 4-5 рамки пило.Пак го повтарям че това че висят на брада е грешно но след като не се роят не го слагам на сърце.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •