Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 384 от 677 ПърваПърва ... 284334374382383384385386394434484 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,831 до 3,840 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Че кой бяга от пари?Аз свещи като паля се долу ги паля за душманите,а на черква не ходя щото съм 4-то поколение партиец.Сега ако споделиш дали бъркам ще смети благодарни всички.
    Той живота ти показва да ли бъркаш,.щом не си доволен от него значи бъркаш. На църква може и да не ходиш, но е хубаво да подаряваш 10% ей така за благотворителност, той Господ ще ти ги върне в троен размер, затова не можеш да ме стигнеш, от горе не ти е позволенно

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Може и да греша, но от близо 20 години се опитвам, да получа семейства с не ройливи майки! Имаше години, когато не се рояха, но последните години, всичко се срина и промени. Семейства, с ген на уж неройливи се роиха. Майките си ги отглежда, всяко семйство. Убедих се, че пчелите пренасят яйца, в маточни чашки. Това става когато е жега, разполагат маточниците по ръба и отдолу на питата! През другото време, няма такова местене. Оставям пчелите да си изберат, яйцето!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    А замислял ли си се за търтейте, ако на комшията му са ройливи и твоте майки се оплождат от тях?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Пизо, да ти е правило впечатление да ли майките който са излюпени от самосмяна, пак правят самосмяна по същото време(месец), може да не е на следващата, а да е след две,.три години.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Това ми извесно, независимо че най- близкия пчелин е на 2км. Както писах, в друг пост: появиха ми се все повече майки, жълти, като Бъкфаст, или италианки. Развиват много добре кошера, кротки, почти не жилят. Пълнят от 2 до 3 магазина на акацията, тази година и 4бр. Но пак заложиха след акацията маточници, а са имали години, които няма роене от техните предшественички. Имах от години може 10 да са много нападателен и работлив кошер. Никога не му сменях майката, бях го оставил да се оправя, беше с пчели като порода карника. Да ли се роял или си е правил самосмяне незнам, саму съм сменял стари пити с основи. От миналата есен и той пожълтя, успокои се и е най работния!

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    А пробвал ли си тези три корпуса да са ти са само пило(плодник) и отгоре да сложиш още три корпуса най малко за мед?
    Първо за плодник съм ползвал 2,ако са по блокирани майката се е качвало в 3- ти на рамка две,което беше рядкост.Тогава ги носех на 1-ва акация,2-ра акация,липа,слънчоглед,даж имаше години накрая и на резене.Та като ги натисне пашата за 4-ти и повече не се е налагало поне не си спомням ако е имало е било инцидент.Въпроса е че като са силни и запечатват бързо,а на слънчогледа се извърта и втори който е затъкнат и освободен от пило.Майката е натисната в 1-ви от медосбора.Възможно е със слагането на по горни етажи да е правилно но преносното определя правилата.Последният ДБ го махнах 95год.ЛР го гледам на същият принцип с тази разлика че майката снася и в 3-ти поради по късата рамка.А това че пчелите са на брада е грешка но искам да покажа: Пчели бол,слаба паша или никаква,горещо,пило на 2 корпуса и не се роят.В момента са пак навънка

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    Първо за плодник съм ползвал 2,ако са по блокирани майката се е качвало в 3- ти на рамка две,което беше рядкост.Тогава ги носех на 1-ва акация,2-ра акация,липа,слънчоглед,даж имаше години накрая и на резене.Та като ги натисне пашата за 4-ти и повече не се е налагало поне не си спомням ако е имало е било инцидент.Въпроса е че като са силни и запечатват бързо,а на слънчогледа се извърта и втори който е затъкнат и освободен от пило.Майката е натисната в 1-ви от медосбора.Възможно е със слагането на по горни етажи да е правилно но преносното определя правилата.Последният ДБ го махнах 95год.ЛР го гледам на същият принцип с тази разлика че майката снася и в 3-ти поради по късата рамка.А това че пчелите са на брада е грешка но искам да покажа: Пчели бол,слаба паша или никаква,горещо,пило на 2 корпуса и не се роят.В момента са пак навънка
    Защото не е май или началото на юни. При мен единият пчелин е върхо бетонна площадка, пчелите всяка вече правят бади и покриват кошера. Бетона е като акумолираща печка!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Защото не е май или началото на юни. При мен единият пчелин е върхо бетонна площадка, пчелите всяка вече правят бради и покриват кошера. Бетона е като акумолираща печка!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    За мен е грешка да допуснеш майката да я блокират в един корпус, пилото намаля значително и след 30 дена летящата пчела също, затова се въртят корпусите, да им създадеш работа и меда вместо в плодника да го качват в корпусите за мед.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Пизо, да ти е правило впечатление да ли майките който са излюпени от самосмяна, пак правят самосмяна по същото време(месец), може да не е на следващата, а да е след две,.три години.
    Чак толкова внимание на обстоятествата не.Първо от20-ина години никога не съм правил отводка просто за да я направя.В началото дори от елитни които залагаха не правех от всяко,но при пренасянето ставаше нещо и оставаха без майки и варианта беше свищеви което не ме устройваше.Затова минах на варианта семейство което заложи за самосмяна и ми харесва задължително отводка (застраховка за гена). Няма точно време на колко залагат но на 3-тата година почти на 80%. Забелязах друго че както гледаш перфектно пило и бам маточници за самосмяна. Тази година 9 смениха майки,направих 3 отводки.Погледни от снимките на 20 номер.Тази майка е юлска самосмяна от 2013 година.Интересното при него е че всички правят кълбото м/ у 2-ри и 3-ти а той м/у 1-ви и 2-ри.

Страница 384 от 677 ПърваПърва ... 284334374382383384385386394434484 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •