Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от Бърз Виж публикацията
    Здравейте.
    Само в няколко семейства - тези, кои във вторият корпус сами смениха миналогодишна майка (тиха смяна) и роботиха 2-ти НОВИ майки на слънчоглед. И в тези семейства, каде НОВА майка излюпила от маточника в само НАЧАЛО на слънчогледова паша. (няколко узрели маточника на тиха смяна, оставих на 30 юни, като експеримент). Всички други маточници, в първия корпус, които тръгнали от ларва - били от пчели уничтожени, кога на 10-14 юли добре цъфнал слънчоглед.
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Тази пролет пробвах на 4 кошера да си направят майка от предаден маточник, като вдигнах майката над ХР, но не се получи на четирите. Майките са се излюпили и до там.
    Разбирам, че според вашия опит ХР не е достатъчна преграда гарантирано под нея да се роди и оплоди нова майка. Благодаря за споделеното. Не съм опитвал и резултатите са ми интересни.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Разбирам, че според вашия опит ХР не е достатъчна преграда гарантирано под нея да се роди и оплоди нова майка. Благодаря за споделеното. Не съм опитвал и резултатите са ми интересни.
    Колега беше споделил тука, че така си подменя всяка пролет всички майки. Имах под ръка няколко маточника и пробвах, поне един да беше сполучлив, но не? Дори единия маточник си беше на семейството. Не можах да разбера да ли са излители в някой малък рой след излюпването, още неоплодена. Кошерите имаха доста пчели и не можах да видя разлика в количеството пчели. Може и аз нещо да не правя както трябва или пчелите ми са такива :-):-):-)

Наблюдател
    Регистриран
    12.10.2010
    1Корпус със маточник,х.р магазин с празни рамки,х.р.2 корпус със старата майка ,и номера става.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    http://pchelari.com/forum/showthread...B8%D0%BB%D0%BE

На Дамянов може да се вярва.
    Рецидив е,повярвай ми.Започнах от пролетта-четири пъти с лимонтузу,после сода и сол,после фунгисан,после нистатин с петнитрокс(спрян е но има заместител),е вече се отказвам.Сярата ще ги оправи в сряда.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Рецидив е,повярвай ми.Започнах от пролетта-четири пъти с лимонтузу,после сода и сол,после фунгисан,после нистатин с петнитрокс(спрян е но има заместител),е вече се отказвам.Сярата ще ги оправи в сряда.
    Лимонената киселина не е лимонтозу. Аз ползвах натриев цитрат от аптеката.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Мерси.Това не го знаех,ще го имам в предвид за в бъдеще.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    "Какво е натриев цитрат? Най-простият отговор: това е натриева сол на лимонената киселина. Сега внимавайте: това е компонент, означават според европейската класификация на хранителните добавки с Е331. Изпълнява функцията на стабилизатор и емулгатор, с чиято помощ се прекратяват процеси на окисляване и ферментация в хранителните продукти."

Ник, според написаното използваш сол, а не киселина.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Гледам у фейса гората "пламнала", по-точно пчелите я хванали. Ама -кво, те там са аматьори, тук при професионалистите няма проблем.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    "Какво е натриев цитрат? Най-простият отговор: това е натриева сол на лимонената киселина. Сега внимавайте: това е компонент, означават според европейската класификация на хранителните добавки с Е331. Изпълнява функцията на стабилизатор и емулгатор, с чиято помощ се прекратяват процеси на окисляване и ферментация в хранителните продукти."

Ник, според написаното използваш сол, а не киселина.
    Аз ползвах това и имаше ефект при мен. Ако има нещо по ефикасно дай линк ще е от полза на всички.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Колега беше споделил тука, че така си подменя всяка пролет всички майки. Имах под ръка няколко маточника и пробвах, поне един да беше сполучлив, но не? Дори единия маточник си беше на семейството. Не можах да разбера да ли са излители в някой малък рой след излюпването, още неоплодена. Кошерите имаха доста пчели и не можах да видя разлика в количеството пчели. Може и аз нещо да не правя както трябва или пчелите ми са такива :-):-):-)
    С една ХР никога не става .

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •