Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Ако се внимава с третирането и се прави чак през есента, когато няма вече пило и акара е по пчелите, мисля, че ще е по-добре. Меда, който е в кошера, ще бъде изяден до пролетта, питите ми се иска да ги сменям половината всяка година. Така евентуалните остатъчни продукти от разпада на амитраз би трябвало да са толкова малко, че да са на практика безвредни и неоткриваеми за анализ.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Ако се внимава с третирането и се прави чак през есента, когато няма вече пило и акара е по пчелите, мисля, че ще е по-добре. Меда, който е в кошера, ще бъде изяден до пролетта, питите ми се иска да ги сменям половината всяка година. Така евентуалните остатъчни продукти от разпада на амитраз би трябвало да са толкова малко, че да са на практика безвредни и неоткриваеми за анализ.
    Третирай си със ОК и не се занимавай с глупости.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Третирай си със ОК и не се занимавай с глупости.
    С накапване или с опушване?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Накапване със спринцовка, 900 мл ДЕСТИЛИРАНА ВОДА, 100 гр, захар, 35 гр ОК. По 50 мл на семейство(5мл на междурамие) рецептата на Дони.

Ясно че препаратите съдържащи амитраз са вредни и за пчелите и за пчеларя но така и така вече е сторено.Въпроса ми е дали двете третирания чрез напръскване на питите с пулвелизатор от всички страни през 7 дена е достатъчно

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    За третиране с О.К. има няколко начина изследвани и доказани за ефективност спрямо дозата на ОК наличието на пило концентрацията на захар и влажността на въздуха като има разлика между накапване и пръскане както в ефикасността така и в процента на захарта има разлика
    ОК действа само три дни
    Не съм ползвал амитраз ама според изследвания след 4м. не би трябвало да има остатъци във восъка тека го дават.А и тактика не е точно амитраз като активна съставка а от тази група което си е пак същото ползва се бълхи и други инсекти
    Този пост е редактиран от Георги 1974; 04.08.2017 в 16:18. Причина: Допълнение

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •