Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 819

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan.Ivanov Виж публикацията
    Здравейте колеги. Млад пчелар съм. Имам няколко военни сандъка и започнах да си правя кошери. Направих един като го разглобих целия, направих го с подвижно дъно , плодник , 2 магазина и капак, но разглобяването и цялата работа за направата става много бавно . искам да направя 3-4 кошера без подвижно дъно. Прилагам снимка да видите какви ще бъдат промените ( нарисувал съм със синьо ) , а те са в долната част да направя вход за пчелите и да закова една дъска да могат да кацат и да излизат и съответно по отгоре да направя отвор за вентилация и да сложа една прелка.

038161074.jpg

Проблем ли ще е , че дъното не може да се вади. Какви ще са минусите на кошера ( ще има ли такива) при положение, че дъното няма да мога да го спускам и да го вадя, а причината да искам го направя така е, че сандъка си остава фабрично здраво закован и отнема минимални условия на труд и време за да бъде направен.

Моля колегите които са си правили кошери от такива сандъци да изкажат мнение. Още нещо , кошерите ще са на 9 рамки .
    Поздрави
    Имам 100 такива с по два магазина, дъното не се вади само горна и долна прелка + 1/4 мрежесто дъно, на магазините нямам прелки. Много евтино ми стъпиха тези кошери, но колко нерви съм изхабил докато ги направя и без пари да ми ги дават вече няма да ги взема! Пироните изобщо не са жалени и са ковани в най невероятни посоки, което е най големия проблем...

Наблюдател
    Регистриран
    28.02.2017
    Пчеларски район
    Северен централен регион
    Колега и на мен ми стъпиха евтино. Взех 50 сандъка за 50 лв. От 1 сандък правя 1 плодник, и от 1 сандък правя 2 магазина ( което ще рече, че за направата на 1 кошер ми трябват 2 сандъка, които струват 2 лева. ) . Но сандъците са много по размер. Ти явно не си случил на точния размер. Имам човек който ме снабди с точно тези които стават за кошери. Другите не стават. В смисъл такъв, че тия от които съм взел може без да ги разглобявам, защото рамката си влиза перфектно в сандъка само пробивам дупките, махам капака, подравнявам отгоре за магазина и плодника е готов. Кошера събира 9 рамки. И аз разглобих един-два сандъка... но спрях . Много зор и трудоемко става .. гвоздейте закривени.. видийте са удряни та да са криви да не излзиат... абе страшна работа .

Може ли да пратиш едно фото на кошерите които си направил от сандъците.

Поздрави!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Писаното е насочено към Силви, а твоя светост играе подържаща роля. Отговора на въпроса ти е, а кога пчелите градят пити?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Писаното е насочено към Силви, а твоя светост играе подържаща роля. Отговора на въпроса ти е, а кога пчелите градят пити?
    Ъъъъ кво сега. Силви след някоя година ще започне да дава съвети за найлон и хранилки. Така ли излиза. Това ли съветваш колежката.
    П.П. Много и помогна, шъ знайш.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Ъъъъ кво сега. Силви след някоя година ще започне да дава съвети за найлон и хранилки. Така ли излиза. Това ли съветваш колежката.
    П.П. Много и помогна, шъ знайш.
    Не, а да се замисли, че не всеки път, човека даващ акъл знае повече от нея, защото както е писал Йорданов, всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Не, а да се замисли, че не всеки път, човека даващ акъл знае повече от нея, защото както е писал Йорданов, всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
    Това пък сега как ще помогне на надстроените далаци на колежката. Трябваше да добавиш-да ги затисне с една по-голяма хранилка.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Това пък сега как ще помогне на надстроените далаци на колежката. Трябваше да добавиш-да ги затисне с една по-голяма хранилка.
    Прочети 514 пост, последното изречение. Това за мен е най правилното което трябва да направи, но за мене, не за нея.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Прочети 514 пост, последното изречение. Това за мен е най правилното което трябва да направи, но за мене, не за нея.
    А ти прочете ли какво е написала колежката.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Точно така, подпушваш пчелите да слязат на долу и пълниш дупките с питка докато изравниш горния край на надставката, а от горе найлон. Пчелите сами са си преместили кълбото към по топлото и са се подготвили за зимата. Тестото само ще им бъде от полза ако има вкаран нектар от грозде. Какво толкова те е страх от далаците не знам?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Точно така, подпушваш пчелите да слязат на долу и пълниш дупките с питка докато изравниш горния край на надставката, а от горе найлон. Пчелите сами са си преместили кълбото към по топлото и са се подготвили за зимата. Тестото само ще им бъде от полза ако има вкаран нектар от грозде. Какво толкова те е страх от далаците не знам?
    Пак си в грешка- не ме е страх от далаците. Първо тая надставка нема място там сега. Второ-и питки сега не мисля че имат място в кошера-на 10-ти октомври. Ха хаааа ще е голямо шоу колежката да запълни дупките между далаците с питки.... Ше си траем до пролетта да видим кво ще стане.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •