Да, прочетох това.
"Могат някои да зададат въпроса, а нима пчелата в процеса на преработването да не би да не употребява някаква част от храната? Употребява и то достатъчно много – до 15%. Обаче, обърнете внимание на това, че тя употребява захарен сироп в края на лятото или началото на есента. През това време пчелата, като правило, се намира в най – добра физиологическа форма, и в силните семейства в това време никога няма нозематоза, независимо от това с каква храна са ги подхранвали. В процеса на преработването на сиропа, пчелите задължително употребяват перга, която има явно кисела реакция, тъй като средното черво през това време ще получава необходимата му кисела храна – перга. "
Да, де, нали и аз това съм казала.
Дала съм линк към цялата статия, който иска, ще се информира и сам ще си прецени как да си гледа пчелите. Но винаги е добре да се представят различни (ако има такива) гледни точки, изследвания и изводи. Пък всеки да си решава сам.