Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 292 от 807 ПърваПърва ... 192242282290291292293294302342392792 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,911 до 2,920 от общо 8061
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Лягай аз ще чакам Гогол да извърти може и да напише нещо.
    Данчо,тъй като си приятел и много харесвам не принудеността на въпросите ти ще се опитам да задоволя любопитството ти.Майката не се задоволява с 1–2 расови самеца.Достига до 9,за да попълни спермотеката си,т.е. семе приемника си.Някъде бях прочел в стара литература,че дори превишават тази бройка.Всичко зависи от обема/вместимостта/ на семе приемника и.Нямаше да ти отговоря,но днес се сблъсках с още едно нещо ,което досега не ми се е случвало.Проверявах единия нук разделен на 4 отделения.Две от майките бяха пронесли и веднага ги пласирах на отводките.Третата бяга по мини питките като бегач на 100 м. и едва я хванах с поглед.Интересното стана при 4–та.Извадих рамчица произволно.Докато я въртях за да видя дали има яйца,наш,та хубавица пропълзя по ръката ми и от лакътя ми/докато се опитвах да я хвана и пусна в секцията и/ излетя.Казах си ,ако се върне–добре,ако не се върне –приобщавам.Разгледах другите питки.2 ПЪЛНИ С ЯЙЦА.А сега де?Къде отиде тази кучка?Седнах до нука и изгубих 2 часа,а може и повече.Върна се в/у рамчетата,поразходи се придружена от свитата си,които я почистиха.Беше се върнала с брачен шлейф.Ха сега,ти ми кажи кой по ред е бил самеца загубил атрибутите си и може да си ги потърси в моя нук?Ей....й,то много дълго се е получило.Трябва да мислим и за хорицата с по –малък капацитет на асимилиране на прочетеното.Спирам.Ако трябва ще дообяснявам.Доволен ли си Данчо?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Аз предавах една майка на една година с клетка. След два дена бяха добронамерени, нe бяха я освободили още и реших да я пусна сам. Тя полази по пръстите ми и литна. Край-рекох си. Тя не е излизала никога от този кошер, няма как да се върне. За всеки случай го оставих един час отворен с надеждата да е запомнила откъде е излетяла. Отварям след 2 дена и има яйца. Гледам познатата майка. Значи е успяла да се върне. Добра ориентация имат.
    Този пост е редактиран от nikola.vladov; 29.07.2017 в 20:43.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    За набора -Бат ГоГол.

Снимка0505.jpg

Е, не е като твоите, дето ми изтичат лигите, но за смотан пчелар, като мен е добре.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Имах в предвид,че пчелите в търтовката не работят,а се угояват,натрупват мастно тяло.Через подсилването на търтовката с млади пчели,фактически,количеств ото на масното тяло в кошера се увеличава,а като добавим и подхранването....Поставянет о на рамка-две с открито пило изразходва натрупаната енергия и ускорява влизането на сем в работен режим.По принцип,отводка,семейство, ояк не се подхранва,докато майката не започне осеменяване именно заради "угояването",което води до развитие на половите органи у пчелите.....а това се явява предпоставка да убият неплодната майка и за НЕприемането на чужда.
    Бях призовал такива тези да се развиват в съответната тема, защото тук е боза, но нейсе. Няма да оспорвам, само ще напиша, че това (и не само ) се разминава с това, което съм писал. Писах, че майката снася ( глухи яйца), търтовките са спрели да да снасят. Подсилих с млади пчели и яйцата почнаха а се люпят. Подхраних със сироп+ витамини и пилото ( открито) се увеличи. Писах, че това е експеримент и за сега е успешен. Та благодаря за теориите, но ги свързвайте с написаното.
    пп....." По принцип,отводка,семейство, ояк не се подхранва,докато майката не започне осеменяване именно заради "угояването",което води до развитие на половите органи у пчелите.....а това се явява предпоставка да убият неплодната майка и за НЕприемането на чужда...."

Дори и да е вярно- не се вързва с моя случай.Аз подхранвам при снасяща майка.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    съответната тема, защото тук е боза
    Щях да кажа нещо, но хайде да си премълча. Не, че пак не съм го казал.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Щях да кажа нещо, но хайде да си премълча. Не, че пак не съм го казал.
    Няма нищо общо с вашето съсловие, нито с постоянния спам. Тук е "боза" защото въпросите са от 1000и 1 нощ, а има и важни неща.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Как да не съм доволе.Но отговора не е пълен на моя въпрос но и това ми е достатъчно.Днес един приятел ми вика да си купя една книга за двумайчиното струвала 15 лв.Парите не са проблем,проблема е кой ще намеря да я прочете.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Атанасов от цял пчелин тая ли намери?Аз днес 12 подникови от край до край извадих,че нема място за мамите да къкат кокота.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Атанасов от цял пчелин тая ли намери?Аз днес 12 подникови от край до край извадих,че нема място за мамите да къкат кокота.
    Ходих при един приятел, че при мен няма такива.
    пп. тихо да не чуе набора.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Вчера ходих до Румъния, за да внеса малко от брат Адамовите гени,но повече няма да говоря по темата че ще вземат пак да ме обявят за национален престъпник

Страница 292 от 807 ПърваПърва ... 192242282290291292293294302342392792 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •