Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 504 от 683 ПърваПърва ... 4404454494502503504505506514554604 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 5,031 до 5,040 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Възможно наистина да са имали затруднение със захранването на личинки.
    При мен се е случвало два пъти в нормално семейство да започне да има само яйца. Правих разни експерименти при първия случай и накрая преместих майката в новосформирана отводка. Беше приета и пак същото, само яйца. Повече нямаше какво да мисля и пробвам, нова по най-бързия начин и толкова.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Възможно наистина да са имали затруднение със захранването на личинки.
    При мен се е случвало два пъти в нормално семейство да започне да има само яйца. Правих разни експерименти при първия случай и накрая преместих майката в новосформирана отводка. Беше приета и пак същото, само яйца. Повече нямаше какво да мисля и пробвам, нова по най-бързия начин и толкова.
    Потвърждавам. Същия случай и експеримент(работеща майка дефектира). Същото решение.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Настаних вече отводките на големия пчелин и приготвих първия кошер за цепенето на две на малкия пчелин. Ето подготвен първия кошер:
    Жълтата хранилка ми пасна на мястото на кръглата прелка. Долните два корпуса с външната хранилка, където трудно ще се поглежда, ще е старата майка с летящите. Бялата линия е плътна преграда от Туплекс. Горе в два корпуса ще е семейството, което е осиротено и ще си прави майка. Мисля да ги почвам в събота. При мен след малкото липа има само ливада, но е колкото да се изхранват, така че ще храня за градеж, после и за зимни запаси. Мисля си и дали да не ги оставя така да презимуват, но трудно ще ги опушвам горните през кръглите прелки, може доста да ги опърля с горещия пушек от Варомора.
    Колега дай малко инфо за тези външни хранилки - производител, цена, впечатления от същите...
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Поцитирах малко, да подсетя случая. След категоричното мнение на Рости, няма коментари, навярно е рядко явлението. На мен ми се случи и понеже мога да си позволя направих проба, да видя какво ще стане. В онзи момент не писах, защото само бях подсилил семейството с млади пчели. То беше търтовка и когато майката пронесе търтеевото пило изчезна, но нямаше пило само яйца. Към днескашна дата вече има открито пило , малко не добре подредено. Тази седмица го подхраних с меденозахарен сироп с вит. С. Ще включа още витамини и стартовит, и ще следя резултата. Може и някоя пита с люпещо се пило. Все си мисля, че в моя случай, просто нямаше кой да отделя млечице.
    Атанасов , по питите имаше ли прашец ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Атанасов , по питите имаше ли прашец ?
    Търтеевото пило изкльопа всичко. Първата майка се загуби и докато другата ( да не беше и трета )се оплоди, се явиха търтовки.

Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    Здравейте. Днес врътнах на центрофугата магазините, и проверих плодниковите рамки. По вичките има мед, едно на 50-60 процента всяка е пълна с мед, някои повече. Исках да врътна и някоя от тях, но не видях чиста. Или имаше прашец малко или пило малко... В такива случаи пипат ли се? Или си ги оставяш за тях, или просто си я въртиш, без да закачаш килийките с пило?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от qnkov90 Виж публикацията
    Здравейте. Днес врътнах на центрофугата магазините, и проверих плодниковите рамки. По вичките има мед, едно на 50-60 процента всяка е пълна с мед, някои повече. Исках да врътна и някоя от тях, но не видях чиста. Или имаше прашец малко или пило малко... В такива случаи пипат ли се? Или си ги оставяш за тях, или просто си я въртиш, без да закачаш килийките с пило?
    Много много не пипай плодника/Не се престаравай да осигоряваш място на майката/ ако нямаш сега и другият месец паша или ако не подхранваш майката сега снася 500яйца на ден една плодникова пита има поне 5-6хил. годни килийли.
    Мое си мнение.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Търтеевото пило изкльопа всичко. Първата майка се загуби и докато другата ( да не беше и трета )се оплоди, се явиха търтовки.
    Малко невероятно при наличие на майка/макар и неоплодена/ да се появят пчели–търтовки. Дори наличието на сложена пита с яйца или захранени маточници ,са стопер за появата на търтовкиТъртовките кога и след колко дена се появяват г–н Чанко? Нещо си объркал.Ама ти си знаеш.Вземам отношение по поста ти,защото не съм съгласен с твоите констатации.Дори и с първото изречение.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Върти си тези с мед и перга , за другите с пило , как да кажа - по твое усмотрение .

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Колега дай малко инфо за тези външни хранилки - производител, цена, впечатления от същите...
    Турски за 5 лв на брой. Впечатления догодина. Сега просто ми пасват на намеренията.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Страница 504 от 683 ПърваПърва ... 4404454494502503504505506514554604 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •