Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
Ако са яйца и не се развиват може би са
Н
ежизненоспособни („глухи”) яйца и неразвиващи се ларви, които се дължат на неблагоприятни условия на отглеждане или на биологични (генетични) причини и обикновено по – рядко се наблюдават.
Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Пчелите ги чистят и тя пак снася те пак чистят и така. Като отвориш винаги има само яйца. Смяна на майката и нещата ще се оправят.
Цитат Първоначално публикувано от bobi_cz Виж публикацията
В такъв случай какво се предприема. Смяна на майката или може да се оправи и по друг начин
Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Прочиташ внимателно как се прави смяна на майката и действаш точно, без свободни съчинения.

Поцитирах малко, да подсетя случая. След категоричното мнение на Рости, няма коментари, навярно е рядко явлението. На мен ми се случи и понеже мога да си позволя направих проба, да видя какво ще стане. В онзи момент не писах, защото само бях подсилил семейството с млади пчели. То беше търтовка и когато майката пронесе търтеевото пило изчезна, но нямаше пило само яйца. Към днескашна дата вече има открито пило , малко не добре подредено. Тази седмица го подхраних с меденозахарен сироп с вит. С. Ще включа още витамини и стартовит, и ще следя резултата. Може и някоя пита с люпещо се пило. Все си мисля, че в моя случай, просто нямаше кой да отделя млечице.