Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    А ти къде си блял един месец,че си я оставил да се рои.Аз поне на мен никога до сега не ми се е роило оплодно съндъче.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    А ти къде си блял един месец,че си я оставил да се рои.Аз поне на мен никога до сега не ми се е роило оплодно съндъче.
    Бях се заблеял по центрофугите. Струва ми се, че не правиш разлика между отводка и оплодно сандъче. Как да ти се рои, като не ползваш такова.

Днес бях свидетел на интересен опит за справяне с търтовка.Имах много силно и изключително агресивно семейство което ме докара до там че да търся помощ от от опитен пчелар който да намери и убие майката.Даже реших от трите си семейства да направя 5 и да им придам оплодени майки.Човека ми раздели едното семейство на 2 отне старата майка работейки без було.Второто семейство се оказа търтовка човека го остави за да помисли какво да прави.Сложи си булото усмихна се и вика дай да видим сега семейството дето щяло да те отказва от пчеларството аз започнах зверско опушване а пчеларя почна да ме хока че ги обгазявам.В момента в който отвори кошера отнесе двайсетина жила и спря да се смее че даже и се пооблече.След доста ровене все пак намери майката.Взе питата с майката и я сложи в търтовката казвайки ми че този питбул заедно със свитата може и да се справи с търтовката а когато снесе нормални яйца все пак ще я унищожим и заменим .....Как мислитие дали ще се получи

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Днес бях свидетел на интересен опит за справяне с търтовка.Имах много силно и изключително агресивно семейство което ме докара до там че да търся помощ от от опитен пчелар който да намери и убие майката.Даже реших от трите си семейства да направя 5 и да им придам оплодени майки.Човека ми раздели едното семейство на 2 отне старата майка работейки без було.Второто семейство се оказа търтовка човека го остави за да помисли какво да прави.Сложи си булото усмихна се и вика дай да видим сега семейството дето щяло да те отказва от пчеларството аз започнах зверско опушване а пчеларя почна да ме хока че ги обгазявам.В момента в който отвори кошера отнесе двайсетина жила и спря да се смее че даже и се пооблече.След доста ровене все пак намери майката.Взе питата с майката и я сложи в търтовката казвайки ми че този питбул заедно със свитата може и да се справи с търтовката а когато снесе нормални яйца все пак ще я унищожим и заменим .....Как мислитие дали ще се получи
    Най вероятно да ама може би ако са били две пити е щяло да е по добре
    Питбула с питата в средата до него пита на търтовката и после още една пита с питбулчета а може би от друг кошер да станат пчели от три семейства.Отделно унищожаваш търтовачното пило.
    Начини за справяне с търтовка много.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Най вероятно да ама може би ако са били две пити е щяло да е по добре
    Питбула с питата в средата до него пита на търтовката и после още една пита с питбулчета а може би от друг кошер да станат пчели от три семейства.Отделно унищожаваш търтовачното пило.
    Начини за справяне с търтовка много.
    Може и да се получи, но ако е поставил питата с майката в средата ми се струва, че ще е малко вероятно.

Майката 24 часа след придаването се разхожда спокойно между питите май нещата ще станат.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Те , са станали .
    Успех момче !

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Майката 24 часа след придаването се разхожда спокойно между питите май нещата ще станат.
    Ако има свита да, ако се разхожда като улава пчелите не и обръщат внимание/стара или взета от семейство в последна фаза на роене/ най вероятно не.
    Но мисля че в този случай е станал фокуса.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз ще викажа след 2 седмици при нас да ли става тоя фокус.Защото може би и расата да влияена на фокусите.Но това е мое мнение/а и съм на 3л мускат/

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Аз ще викажа след 2 седмици при нас да ли става тоя фокус.Защото може би и расата да влияена на фокусите.Но това е мое мнение/а и съм на 3л мускат/
    Симпатяга !
    Расата или сорта ?
    След 20 дни съм при теб .

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •