Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    До девет месеца след оплождане майките не роят. Това е заключението на учени от Йерусалимския университет, след 30 годишни изследвания. Разбира се, ако пчеларя си е свършил работата.
    Това при мен не е така, даже и отводка ми е роявала. От миналогодишните септемврииски майки 2 от 4 изпаднаха в роево. Като удари 30 дена лошо време и кошера е силен върви и обяснявай на майката че няма 9 месеца.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това при мен не е така, даже и отводка ми е роявала. От миналогодишните септемврииски майки 2 от 4 изпаднаха в роево. Като удари 30 дена лошо време и кошера е силен върви и обяснявай на майката че няма 9 месеца.
    Което доказва, че Валери от парадайс хъни е прав. Ако пчеларстваш само с роеви маточници накрая като бат минка взимаш стола сядаш и гледаш.
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Което доказва, че Валери от парадайс хъни е прав. Ако пчеларстваш само с роеви маточници накрая като бат минка взимаш стола сядаш и гледаш.
    Това за мен е една от най големите глупости в пчеларството. (лично мое мнение)
    При мен свещеви, самосмяна, купени или роеви рояват еднакво, гена си е еин и същ независимо как е произведена.
    Все едно ако направиш детето си в училище ще е по умно!

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това за мен е една от най големите глупости в пчеларството. (лично мое мнение)
    При мен свещеви, самосмяна, купени или роеви рояват еднакво, гена си е еин и същ независимо как е произведена.
    Все едно ако направиш детето си в училище ще е по умно!

Ами ти си отговорил с последното си изречение. Ако имаш насреща си 3 деца, едното е направено в училище, другото в цеха за вафли а третото в гетото и трябва да заложиш пари кое от тях е най-умно. На кое би заложил?
    Крушката не пада по-далече от дървото.
    И какво като е свищева или самосмяна като е все на миналогодишния роеви маточник.
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    А това не е ли изкуствено роене?

Ами не.
    То по тази логика и отравянето е изкуствено роене. Както и отнемането на пило или пчели.
    Както казва Ачо - чети, чети.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •