И двамата имате късмет, че господина Йорданов от няколко седмици е на режим - в събота вади мед, в неделя си почива преди началото на работната седмица.
Веднага на въпроса - "магазина" го връщам, щото ако има влага може да носят и до септември тук при нас. Башка, че късния ливаден при мен е чудесен, понякога с миризма на лукчета и ми харесва почти колкото смеската рапица/акация. Отделно, че мойте пчели са ми казвали, че в жегите август/септември предпочитат да имат висок таван, направо стил барок, ще ги помисли човек че са аристократки някакви.
Малка индивидуална подробност. От тая година юни/юли ще карам твърдо на три магазина /десетрамкови/. През август ще прибера в складчето единия със сухи, чисти медови пити. Втория, по преценка, го прибирам като му дойде времето. Третия, с по-тъмни пити, стои до последно, тъй и тъй и с химията съм на санитарния минимум. По принцип може и целогодишно да го държа на кошера, но не виждам смисъл да седи на атмосферните условия. Пити с мед извън кошер отдавна не съхранявам, мързи ме и не виждам смисъл.

П.п. Календара на пчеларя да не е нещо по "Календарния справочник..." на бай Любен Радоев? Това произведение трябва да се чете редовно, одобрявам, но и както често казвам - редно е да се чете творчески и да се осмисля задълбочено. В този ред на мисли - Силви, вдигна ли дъната ?