А талисман,то добре че го нама другия бег
,преди питах как да запечатат най лесно пчелие питите с мед на 100%. Вече знам,но как да споделя като никой поне една кляфка/чавка.../ не слага.
![]()
А талисман,то добре че го нама другия бег
,преди питах как да запечатат най лесно пчелие питите с мед на 100%. Вече знам,но как да споделя като никой поне една кляфка/чавка.../ не слага.
![]()
Имам един друг въпрос към по напредналите в занаята?Днес като ги прерових какво да намеря в плодниците открих 10-15 см венци покрити с пило на 7-8 рамки,работещо до 10%.Брата не е много в час с пеларството но вика ,че почнали да се зазимяват.Възможно ли е толкова рано това нещо?На много места в БГ видях Акация която цъфти.Имам на 10 кошера голям подмор 25% от пчелата е намаляла.Какво може да пръскат сега?
Тъй като аз се припознавам като един от тях, държа да вмъкна. Ти, стига си изказвал мнение като теоритик. Човека те покани, вдигни си дъртия г.з и върви виж, убеди се сам в някои неизвестни за теб неща. Той е прозорлив и те покани, защото знае, че няма да идеш и ще продължаваш да плещиш глупости. Замисли се малко, кой по-добре би преценил - практика или теоритика в твое лице, необходим ли е реверс или не и къде той е неоходим. Подържаш си твоята теза и това си е. Имам наблюдение, че всяка година по това време , започваш да се пъниш и добиваш информация, като например - трябва или не трябва редуктор на центрофугата, заради мощността на електродвигателя . Кажи поне, в крайна сметка до къде стигна с разработките? Защото в противен случай ми се струва, че само ползваш наивния пчелар за бюро-справки.
Явно високите температури и на теб ти оказват голямо влияние.От температурното разширение на гънките на сивото ти вещество/разстоянията стават по–големи/, ако го имаш, не могат да синхронизират първичната информация която им се сервира и започват да импровизират в някаква посока.Затова,като захладнее/10–11 месец/ ще те върна на този твой пост и ще ти отговоря.Сега си не адекватен.Няма да можеш да асимилираш казаното.Като захладнее ще излезеш от джаза и можеш да проумяваш какво то и да прочетеш![]()
Теоретика знае защо, но не знае как да го направи. Практика знае как, но не знае защо работи.
От там се връщам току що!
Не всяка година по това време, а по всяко време на годината.
До под крушата. Аз не казвам, а показвам!
Браво Кънчо, пак позна!
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))