Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    14.07.2017
    Здравейте на всички. Аз не съм пчелар, но обожавам мед. Бих искал да ви попитам няколко въпроса и ще съм ви благодарен, ако ми отговорите:

1.Пчелната пита яде ли се? Имам мед с голямо парче пчелна пита в него. Аз само взимам парче от нея, дъвча и изплювам след това , но един пчелар ми каза, че няма никакъв проблем да се яде.
    2.Пчелният прашец как е най-добре да се консумира? Разтворен в течност (чай, мляко) или да се яде директно? Друг пчелар ми каза ,че се смучело под езика до разтопяване и се яло с мед?
    3.Пчелното млечице, смесено в мед, в крайна сметка от всеки ли може да се яде? Четох,че не е било полезно да се яде всеки ден, имало нежелани реакции и се ползвало 1-2 седмици само ако си болен?

Ами това са въпросите ми.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Da_South Виж публикацията
    Здравейте на всички. Аз не съм пчелар, но обожавам мед. Бих искал да ви попитам няколко въпроса и ще съм ви благодарен, ако ми отговорите:

1.Пчелната пита яде ли се? Имам мед с голямо парче пчелна пита в него. Аз само взимам парче от нея, дъвча и изплювам след това , но един пчелар ми каза, че няма никакъв проблем да се яде.
    2.Пчелният прашец как е най-добре да се консумира? Разтворен в течност (чай, мляко) или да се яде директно? Друг пчелар ми каза ,че се смучело под езика до разтопяване и се яло с мед?
    3.Пчелното млечице, смесено в мед, в крайна сметка от всеки ли може да се яде? Четох,че не е било полезно да се яде всеки ден, имало нежелани реакции и се ползвало 1-2 седмици само ако си болен?

Ами това са въпросите ми.
    Горе долу написаното е вярно. Може да се яде питата, но все пак има разлика от пита до пита. Питата трябва да е бяла/жълта. Тъмните не са за предпочитане, не че и те не могат да се консумират. Пергата се намира повечето пъти именно в черните пити, а тя е много добра за консумация.
    Прашеца може да се слага в мляко, но не топло/прясно/ или в кисело. В чай също може, но да не надвишава 40 градуса. Може да се взема по една чаена лъжичка в устата до разтварянето му или разбъркан с лъжица мед. Не е задължително да е под езика. /Тази щуротия за под езика кой ли я измислил?/
    Пчелното млечице е добре да се яде с мед, но който му свикне с вкуса може и директно от маточника да го използва. Може да се яде от всеки както и останалите пчелни продукти с изключение на алергичните към някои от тях и бебета до годинка, годинка и половина за меда и повече/3-4/ за млечицето и клея. Млечицето дали е полезно всеки ден? Не е вредно, стига да можете да си го намирате. Количеството също е от значение. Ха, ха.... за болен? Как действа на здравитеее? Заглажда им се косъма и започват да се заглеждат по чуждото. Шегувам се.

Ами това са отговорите ми.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Da_South Виж публикацията

Восъкът не е добре да се консомира в големи количества,че действа като компот от дренки или чай от джоджан.
    Този пост е редактиран от jdrumev; 15.07.2017 в 07:20.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •