Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    А при мен(12дб с 3м) запечатват вече третия(горен) магазин. .При това,след акацията оставих сем. да се изроят..Слънчоглед ще има поне още седмица,но не така стоят нещата в пловдивско.

Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    А при мен(12дб с 3м) запечатват вече третия(горен) магазин. Слънчоглед ще има още поне седмица.Но не така стоят нещата в пловдивско......При това,след акацията оставих сем. да се изроят..
    Така е, като си ги поставил и 3 - те едновременно. Ако беше слушал Калин, да слагаш празния между плодника и пълните, сега щяха да са 5.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Аааааа,не са поставени едновремено.Най-напед един,после още един и за акацията още един...и от тогава не са сваляни....

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ей за такова мислене държавата и държавниците са ни на това дередже. Всеки гледа собствения си г.з и си казва, аз ще си продам бурканите на дребно няма да платя на келешите данъци, а келешите си казват, аз като мога да крада ще крада, пука ми за другите. Всеки се крие и краде колкото може повече и никой не казва и дума, за да не чуят другите и те да започнат като него и да са му конкуренти. Не знам още колко поколения ще трябва да умрат,за да се промени сегашното положение. Не съм чул някоя напреднала държава да не казва какво производство има, за да не би другите държави да кажат- а бе вие много произвеждате и затова ще ви купуваме стоката на по ниска цена. Лично аз стигна ли до 100 кг средно на кошер ще го продавам меда много под цената на другите, белким се светнат, че по метода който работят файда няма.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ей за такова мислене държавата и държавниците са ни на това дередже. Всеки гледа собствения си г.з и си казва, аз ще си продам бурканите на дребно няма да платя на келешите данъци, а келешите си казват, аз като мога да крада ще крада, пука ми за другите. Всеки се крие и краде колкото може повече и никой не казва и дума, за да не чуят другите и те да започнат като него и да са му конкуренти. Не знам още колко поколения ще трябва да умрат,за да се промени сегашното положение. Не съм чул някоя напреднала държава да не казва какво производство има, за да не би другите държави да кажат- а бе вие много произвеждате и затова ще ви купуваме стоката на по ниска цена. Лично аз стигна ли до 100 кг средно на кошер ще го продавам меда много под цената на другите, белким се светнат, че по метода който работят файда няма.

Янчо , много си прав , но и при тях има събори по селскостопанска продукция .
    Там всеки си продава , на каквато си иска цена .
    Тук , в милата Родина ще вкарат още ограничения .
    Ще говорим след 2020 .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Но пак не си укусил./майтапя се/

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Но пак не си укусил./майтапя се/
    Нали вадих мед тези дни та огазих добре и вече няма нужда от косене
    Обаче добре че откраднах от Рости идеята за плажния чадър че без него в тия жеги щях да се опържа, не че с него не е топло, но е друго да си на сянка поне.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Рости, ти направо им разказа играта на някой хора в тоя форум. Толкова време загубиха да пишат, че не е възможно такова развитие на семействата, а ти за капак снимки. Сега ще кажат, че горните са празни.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Всичко е много добре написано, ама не е за БГ!!!
    Принципно когато пазара е наситен, цената пада! А тук в БГ е още един повод за извиване на ръце...
    Държавен контрол няма въобще, или ако има е за дребния производител и като го набарат в крачка, жална му майка!!!
    Изкупвачите си се договорят още зимата сигурно каква ще е цената и толкова. Отделно като си набавят мед от Украйна, Китай и т.н. меска с нашия....
    Пример е Био меда. Къв е тоя био мед от слънчак а? Био само на хартия! Комшията ми е Био пчелар. Вади същия мед като качество както и аз, ама моя на 4 лв а неговия на 9 лв. примерно, после прекупвача всичко минава за био. Контрол от Държавата йок!
    Докато всеки гледа да се спасява поединично ще е така! И със сигурност нещата няма да са по-добре и тази година, въпреки значително по малкия добив!
    Ей погледнете цените на изкупвачите, разлика с миналата година има ли, даже надоло....

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Пример е Био меда. Къв е тоя био мед от слънчак а? Био само на хартия! Комшията ми е Био пчелар. Вади същия мед като качество както и аз, ама моя на 4 лв а неговия на 9 лв. примерно, после прекупвача всичко минава за био. Контрол от Държавата йок!
    Доколкото знам, био-сертифицираните могат да хранят само с био подхранки, восъка за основи трябва да е био-сертифициран и тн. Нали всички тия био допълнения му струват по-скъпо на био пчеларя. Даже инспекциите на сертифициращите си ги плащаш... Та от там идва разликата - за да добие 1кг био мед - разхода му е примерно 50% повече от разхода за 1кг конвенционален. Пък и био пчеларите би трябвало да пчеларстват в отдалечени от земеделие райони, където добивите са 1/3. Ако има био пчелини в населени места и около ниви, не знам що за инспекции им се правят?

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •