Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6769

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз съм сложил 2ри магазин още когато не бяха усвоили 1вия. На ясно съм всеки момент какво става в семействата и утре точно на време ще въртя. Просто тази година е много динамична и нещата се промениха коренно за момент. Във всеки един момент е имало в кошерите празно пространство за нектар, но са направили далаци между отделните корпуси и те са пълни със мед. Може би и липсата на основи си е казало думата, те имат нужда да градят и са изпълнили всеки милиметър.
    Как така си сложил втори, преди да усвоят първия? Втори магазин се слага между пълния и плодника!

П.П. И надявам се знаеш, че в магазина е добре рамките да бъдат -1бр.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Втори магазин се слага между пълния и плодника!
    Това задължително ли е или така си чел в книгите?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Това задължително ли е или така си чел в книгите?
    Защо ме апострофираш бе Трендафил-питанката?
    Задължително е и то по време на обилна паша, каквато е слънчогледа и още повече, защото имаш силни семейства, които до сега са бляли, поради липса на такава!
    Апропо, чета това, което ми е необходимо, защото харда ми е с нищожни параметри и се налага да заличавам по-стара информация.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Защо ме апострофираш бе Трендафил-питанката?
    Задължително е и то по време на обилна паша, каквато е слънчогледа и още повече, защото имаш силни семейства, които до сега са бляли, поради липса на такава!
    Апропо, чета това, което ми е необходимо, защото харда ми е с нищожни параметри и се налага да заличавам по-стара информация.
    Май не ми разбра въпроса, но както и да е. От харда ще да е.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Май не ми разбра въпроса, но както и да е. От харда ще да е.
    Да, не те разбрах! Вероятно и мастиката оказва влияние, ама ти като не консумираш алкохол.... За сега лека нощ! Утре ще чета писанките ви.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Как така си сложил втори, преди да усвоят първия? Втори магазин се слага между пълния и плодника!

П.П. И надявам се знаеш, че в магазина е добре рамките да бъдат -1бр.
    Аз правя друго по добро, качил съм по 4 напълно усвоени рамки в 2рия и на тяхно място празни. Да винаги работя с 9 рамки в магазините има много плюсове.

П.С Знам много неща, но искам да науча още ))
    Лягам че утре ме чака работа а вие сте свободни

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз правя друго по добро, качил съм по 4 напълно усвоени рамки в 2рия и на тяхно място празни. Да винаги работя с 9 рамки в магазините има много плюсове.

П.С Знам много неща, но искам да науча още ))
    Не ме разбирай погрешно, не си мисля да те унижавам или пък изкарвам незнаещ пчелар, просто изразявам мнение.
    Та да се върнем на въпроса с втория магазин и рамките които си разменил.
    Казваш, че това е по-добро от това, което ти казах аз. Помисли! Пълен магазин с мед над плодника, в средата 3-4 празни. Какво се случва на практика? Пчелите запълват празните пити и надграждат, правят мостове, но до там. В горния магазин, който е по-далеко от плодника, през запълнен магазин с мед, има малко количество блуждаещи пчели, които се шляят безцелно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Да четат.Баба ми едно време викаше,,не е луд тоя дето яде баницата а тоя дето му я дава,,.Народа не е глупав толкова за колкото го мислят някои хора.
    И да се хвалим и да не се хвалим се си е тея.Те са решили още миналата година каква ще е цената за тази.Другото което е,че ние се хвалим за единици кошери ,а не за добив 80-100кг от кошер.Мисля,че тук е мястото да се обсъждат как се постигат такива резултати от кошер./това е мое мнение/.Ако небеше форума и някои хора тук на които съм им благодарен да се понауча на някой неща още щах да съм без магазини.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не ме разбирай погрешно, не си мисля да те унижавам или пък изкарвам незнаещ пчелар, просто изразявам мнение.
    Та да се върнем на въпроса с втория магазин и рамките които си разменил.
    Казваш, че това е по-добро от това, което ти казах аз. Помисли! Пълен магазин с мед над плодника, в средата 3-4 празни. Какво се случва на практика? Пчелите запълват празните пити и надграждат, правят мостове, но до там. В горния магазин, който е по-далеко от плодника, през запълнен магазин с мед, има малко количество блуждаещи пчели, които се шляят безцелно.
    Щом е хубав кошера и има паша където и да сложиш магзина ще го напълнят. Иначе по мой наблюдния ако разделиш меда в 2та магазина, така много бързо усвояват и двата. Аз съм пробвал всички варианти но на края добива няма сериозни различки. А аз нарочно не слагам магазина под 1вия, защото трябва да вдигам евентуално цял магазин пълен с мед а това не е добре за дефектния ми кръст.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •