Защо ме апострофираш бе Трендафил-питанката?
Задължително е и то по време на обилна паша, каквато е слънчогледа и още повече, защото имаш силни семейства, които до сега са бляли, поради липса на такава!
Апропо, чета това, което ми е необходимо, защото харда ми е с нищожни параметри и се налага да заличавам по-стара информация.![]()
Не ме разбирай погрешно, не си мисля да те унижавам или пък изкарвам незнаещ пчелар, просто изразявам мнение.
Та да се върнем на въпроса с втория магазин и рамките които си разменил.
Казваш, че това е по-добро от това, което ти казах аз. Помисли! Пълен магазин с мед над плодника, в средата 3-4 празни. Какво се случва на практика? Пчелите запълват празните пити и надграждат, правят мостове, но до там. В горния магазин, който е по-далеко от плодника, през запълнен магазин с мед, има малко количество блуждаещи пчели, които се шляят безцелно.
Да четат.Баба ми едно време викаше,,не е луд тоя дето яде баницата а тоя дето му я дава,,.Народа не е глупав толкова за колкото го мислят някои хора.
И да се хвалим и да не се хвалим се си е тея.Те са решили още миналата година каква ще е цената за тази.Другото което е,че ние се хвалим за единици кошери ,а не за добив 80-100кг от кошер.Мисля,че тук е мястото да се обсъждат как се постигат такива резултати от кошер./това е мое мнение/.Ако небеше форума и някои хора тук на които съм им благодарен да се понауча на някой неща още щах да съм без магазини.
Щом е хубав кошера и има паша където и да сложиш магзина ще го напълнят. Иначе по мой наблюдния ако разделиш меда в 2та магазина, така много бързо усвояват и двата. Аз съм пробвал всички варианти но на края добива няма сериозни различки. А аз нарочно не слагам магазина под 1вия, защото трябва да вдигам евентуално цял магазин пълен с мед а това не е добре за дефектния ми кръст.
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))