Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 31 от 70 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 301 до 310 от общо 692
    Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2016
    Моя съвет засега е да ги храниш колкото може по-често със захарен сироп 1 към 2,3 за да градят пити и майката да има къде да снася. Като начало ти трябва да ги развиеш, а за зимуването по-късно ще мислиш ( И инвентирания сироп върши работа като се наложи). И в сиропа винаги добавяй някакви витамини или каквото ти препоръчат от най-близкия ти пчеларски магазин.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Ловенето на рояци е задължително според мен за всеки начинаещ пчелар, ако иска да оцелее през първите 2-3 години...казвам го от скромния си стаж, като пчелар, че благодарение на уловът на рояци, успях да се задържа на повърхността и да не се откажа от занаята...а вече след третата година, като преминах границата от 30 кошера, вече се получи обратния ефект - аз да се чудя моите как да ги овардя да не хванат гората...отделно, че хващането на рояци е голяма тръпка и удоволствие...тази година нямах време за капани, даже като преглеждам моите, виждам кои са се роили.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nich Виж публикацията
    Започваме от нулата но се надявам да изградят пити че нямам нито една. Тук поне има хора готови да помагат със съвети. 4 години мъчих пчелите които останаха от дядо но нямаше кой да ми даде съвет за нищо.
    Ето съвет и от мен. Гогол - член на форума е от Ямбол, има няма 30 км. от теб. Моя съвет е: свържи се с него и той ще ти бъде полезен с опита си, защото има един лаф: Хиляди пчелари, хиляди пчеларски тертипи!
    Що се касае до пчелите от роеве, това е нож с две остриета, от една страна набавяне на семейства, от друга - сдобиване с болести.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ето съвет и от мен. Гогол - член на форума е от Ямбол, има няма 30 км. от теб. Моя съвет е: свържи се с него и той ще ти бъде полезен с опита си, защото има един лаф: Хиляди пчелари, хиляди пчеларски тертипи!
    Що се касае до пчелите от роеве, това е нож с две остриета, от една страна набавяне на семейства, от друга - сдобиване с болести.
    В случая си набавя семейства. Няма какво да рискува, че няма друго което да зарази.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    В случая си набавя семейства. Няма какво да рискува, че няма друго което да зарази.
    И това щях да допълня, ама оставих на Вас - корифеите.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ей,шегаджия Калинчо,не дърпай дявола за опашката когато спи.А момчето да заповяда.Добре е дошъл!Само да не излезе че ''знае ''материята по–добре от мен.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Ей,шегаджия Калинчо,не дърпай дявола за опашката когато спи.А момчето да заповяда.Добре е дошъл!Само да не излезе че ''знае ''материята по–добре от мен.
    Не се шегувам, препоръчах те съвсем добронамерено. По написаното от него, съдя, че ако има желание и старание би научил достатъчно от теб.
    И ето един пример: Мой приятел от детските години се луташе в откриване доходоносно занимание. Преди 5-6 години го заведох на първия ми пчелин, за да се разходим. До тогава не му е идвало на ум да се занимава с пчели. Още есента ми се обади да ме пита дали имам свободен нуклеус, че имал в двора рой. Следващите две години се теслеми помагач на един пчелар в неговия град. Към момента, вече пета или шеста година е пчелар с брой семейства повече от мен, оборудване достатъчно добро и най-важното с прилични добиви. И в заключение: Човек има ли желание, намира начин!

Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2016
    За късмет вчера ми се обадиха да отида да си прибера още един пълен капан......проблема е че празните кошери свършиха. Кажете във Варна къде има налични и на добра цена, ако някой знае. Че където минах днеска все със заявки работят.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Колкото до капаните , аз винаги ги пренасям на основното им място след 30 дни карантина .
    И винаги използвам едни и същи ловушки .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    От южната страна на ,,Практикер,, в ЗПЗ .
    Успех !

Страница 31 от 70 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •