Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 692

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nich Виж публикацията
    Започваме от нулата но се надявам да изградят пити че нямам нито една. Тук поне има хора готови да помагат със съвети. 4 години мъчих пчелите които останаха от дядо но нямаше кой да ми даде съвет за нищо.
    Ето съвет и от мен. Гогол - член на форума е от Ямбол, има няма 30 км. от теб. Моя съвет е: свържи се с него и той ще ти бъде полезен с опита си, защото има един лаф: Хиляди пчелари, хиляди пчеларски тертипи!
    Що се касае до пчелите от роеве, това е нож с две остриета, от една страна набавяне на семейства, от друга - сдобиване с болести.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ето съвет и от мен. Гогол - член на форума е от Ямбол, има няма 30 км. от теб. Моя съвет е: свържи се с него и той ще ти бъде полезен с опита си, защото има един лаф: Хиляди пчелари, хиляди пчеларски тертипи!
    Що се касае до пчелите от роеве, това е нож с две остриета, от една страна набавяне на семейства, от друга - сдобиване с болести.
    В случая си набавя семейства. Няма какво да рискува, че няма друго което да зарази.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    В случая си набавя семейства. Няма какво да рискува, че няма друго което да зарази.
    И това щях да допълня, ама оставих на Вас - корифеите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Мерси за поздравия,но тия не са от моите.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    На тази хралупа входа и къде беше, че не личи след разрязването?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Наблюдател
    Регистриран
    22.05.2017
    Пчеларски район
    област Сливен, с. Чокоба
    Преди 30 дни хванах рой на три шепи пчели подхраних го но понеже беше само на основи го задръстих. Преди 2 седмици нямаше пило и си мислех че ще е станал търговска но днес забелязах снесени яйца (малки червейчета) точно в средата на килийките. Ако намеря изградена пита и подхраня с питка дали има шанс да оцелее? Ако не как да запазя майката (запасна)??

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Майката е била млада неоплодена.Оплодила се е и е пронесла.Има още време за развитие,пчелите които се люпят от сега нататък ше зимуват.Храни всеки ден с по 100 грама сироп,защото имат нужда и от вода и ще стане работата.Ако им помогнеш с изградена пита ще е по лесно.Прочети темата Августовски отводки.Успех.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Поздравления колега, щом хващаш рояци от всяко място където сложиш капани. Моя опит показва точно обратното.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Значи според теб, щом залагам на 4 различни места, съм направил 4 различни капани. И само на 1 (едно) място съм уцелил точната направа на капана. Казвам какво съм изпробвал. Не задължавам никого да ме слуша. Големи хора сме.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Значи според теб, щом залагам на 4 различни места, съм направил 4 различни капани. И само на 1 (едно) място съм уцелил точната направа на капана. Казвам какво съм изпробвал. Не задължавам никого да ме слуша. Големи хора сме.
    Не се впрягай колега, не казвам това! Може просто да е нямало роеве, може около твоите капани да е имало по-добри гнезда или капани, може и аз да греша разбира се... Просто казвам, това което и аз съм изпробвал ...

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •