И при мен вали добре. Както казват старите хора "по време на слънчогледа, капка дъжд - капка мед".
До сега паднаха над 60 литра дъжд а земята попива както гъба. Пукнатините се затвориха, но беше много сухо и този дъжд дойде точно на време.
И при мен вали добре. Както казват старите хора "по време на слънчогледа, капка дъжд - капка мед".
До сега паднаха над 60 литра дъжд а земята попива както гъба. Пукнатините се затвориха, но беше много сухо и този дъжд дойде точно на време.
Този пост е редактиран от Nik_m; 03.07.2017 в 20:43.
Lenovo_A1000_IMG_20170705_111253.jpg
Само с горни летвичики.
Да и аз вудях такова "чудо" миналата година! Бях сложил магазин на един кошер, бе рамки-пити (прескочил съм го при поставяне на рамките)! И бяха градили от долу на горе!
Е добре де, стигат ли до горните летви при туй положение? Или чисто и просто си имаме най-обикновено надграждане над рамките - в свободно пространство, подходящи условия за градеж и ограничено място надолу? Примерно ако има магазин под плодника, пак с летви с ивици ВО, какво ще се случи. А такива надграждания всеки е виждал - ако преди това е забравил да сложи подкапачна табла или възглавница там както му викат![]()
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
При мен тези надграждания бяха достигнали височина 2/3 от покривната табла. Имаха пирамидална форма, разширяваха се в основата, имаха доста странични мостове, за укрепване. Бяха ги напълнели с мед и доста омазах пчелите и себе си докато ги изрежа!
Дали ще градят на долу: Да имал съм тръвна поставена на кофа, бяха пуснали далаци. Японски кошер, така се процедира при него. празния корпус под изградените.
Пробвай това - https://www.youtube.com/watch?v=UtK3XXc0kRg
Въпрос към знаещите.
при тия бурканя отгоре надоле или отдолу нагоре градят![]()
Благодаря.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))