Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 480 от 683 ПърваПърва ... 380430470478479480481482490530580 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,791 до 4,800 от общо 6828
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Дядо и баща ми са ме учили, че самосменните маточници гледат да ги правят странично или отдолу на питите, а и принципно са по-едри, поне при мен е така. Както и обикновенно са малко на брой. Винаги има изключения разбира се, и едно такова го сваляхме тая година от ябълката...
    Кажи как се държи семейството, има ли прясно пило, градят ли...? Трудно някой по две снимки ще каже дали ще се рои, но ако семейството е и силно, за мен са роеви.
    Дано се изкажат и по опитните колеги.
    Този пост е редактиран от nikawr; 29.06.2017 в 06:36.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз писах преди,че няма пило работещо и яйца.Само излизащо има.Пчела има много 2 магазина и плодник са пълни.Може и да съм притрепал майката докато вадих меда и това да е третия вариянт.В понеделник маточниците тъкмо бяха запечатани,но не знам сега 6-7 дена или 4-5 да броя до излизането.Според мен в неделя-понеделник трябва да имам майка или рой.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Според мен са спасителни.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Благодаря ти за пожеланието и ценните съвети които си ми давал и даваш,но ако търтовката е съвсем изолабена отводка на две три м/урамия,не знам дали си струва.Поне при мен не се получи.А иначе тази година от 27 отводки с роеви маточници-само две търтовки.
    И защо станаха търтовки ?

Цитат Първоначално публикувано от gonzo79 Виж публикацията
    Днес проверих и вече има излупена майка макар и не оплодена ,за сега остава само да се отърва от гърбатото пило което никак не е малко..........

Някъде имаше питане : кога да се разкара търтеевото пило. Откритото се пръска с вода, за да се повреди и изхвърли.Запечатаното се разкъсва с повдигача, и пчелите го почистват. Питата е годна за по-нататъчна употреба.

пп. Моля пишете в темата за търтовките. Там вашия опит ще е полезен на останалите.

Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    https://m.imgur.com/a/Pg8yq това ще да е от жегата, това събиране на прелката?
    И другия ми въпрос съответно, понеже липсват дървета покрай кошерите, какви мога да посадя сега, ако е възможно? Чувал съм за полуомия, та нещо такова, с големи листа и растяло бързо, като можело да му режеш върха и то пак да избивало.
    Този пост е редактиран от qnkov90; 30.06.2017 в 20:43.

Наблюдател
    Регистриран
    09.05.2017
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    И защо станаха търтовки ?

Някъде имаше питане : кога да се разкара търтеевото пило. Откритото се пръска с вода, за да се повреди и изхвърли.Запечатаното се разкъсва с повдигача, и пчелите го почистват. Питата е годна за по-нататъчна употреба.

пп. Моля пишете в темата за търтовките. Там вашия опит ще е полезен на останалите.
    Днеска пак имаше проверка на семейството:

-Майката е жива и имаше нещо на дупето си което влачеше не беше яйце , визможно ли е вече да е оплодена след 4 дена ?
    -нещо изгризва търтиевото пило -това дали е майката или пчелите ?

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от gonzo79 Виж публикацията
    Днеска пак имаше проверка на семейството:

-Майката е жива и имаше нещо на дупето си което влачеше не беше яйце , визможно ли е вече да е оплодена след 4 дена ?
    -нещо изгризва търтиевото пило -това дали е майката или пчелите ?
    Виж снимка коята съм публикувал и текста към нея.
    http://pchelari.com/forum/showthread...198#post128198

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Плодник пълен с пчела и нито капка мед в магазина...отчаян съм

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    Плодник пълен с пчела и нито капка мед в магазина...отчаян съм
    Аз казах ли някъде, че меда ще стане златен?

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    По-скоро от захарно цвекло...

Страница 480 от 683 ПърваПърва ... 380430470478479480481482490530580 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •