Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 95 от 419 ПърваПърва ... 45859394959697105145195 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 941 до 950 от общо 4186
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Брат ми пчеларства в подобен район, но има няколко дерета и гора на 1,5 км. Про него с тия ДБ дето ги има е същата работа, роене до припадък на рапицата. Не ми се е отдала възможност да приложа моя метод на работа(с мойте кошери), за да видя какво ще се получи. Във Варненския район се говори за пчелар добиващ по 80 кг само от рапицата, но не казвал какво прави хайаха.
    Не е проблема в системата при мен има всякакви системи и като спре пашата от раз, няма ЛР, няма ДБ, фарар или комбинирани, всчичко изпада.
    Аз тази година понеже имах здравословни проблеми и не оправих всички кошери на време и се разделиха на 3 групи без да искам.
    1 ротирани на време 15 бр.- от тях 3-4 броя в роево.
    2 ротирани с гоямо закъснение 15 бр.- от тях 3-4 броя в роево.
    3 не ротирани 15 бр.- от тях 3-4 броя в роево.
    Цифрите са приблизителни понеже не съм записвал и не съм правил опити просто така се получи, а обема при мен е бол имат и на горе и на долу но това не помага.
    Моето мислене е следното че кошер като достигне определен капацитет и няма паша роява, не е само това но това е основното.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Моето обяснение е заради няколкото вкарвания на нектар по различно време,но това е моя теза.
    Дака, ти що като заколиш прасето го държиш до тебе, за да може да си хапваш всеки ден? Мислиш ли, че пчелите са по глупави от теб. На ли усещат лошото време и не го.запечатват да имат откъде да свалят мед към пилото.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не е проблема в системата при мен има всякакви системи и като спре пашата от раз, няма ЛР, няма ДБ, фарар или комбинирани, всчичко изпада.
    Аз тази година понеже имах здравословни проблеми и не оправих всички кошери на време и се разделиха на 3 групи без да искам.
    1 ротирани на време 15 бр.- от тях 3-4 броя в роево.
    2 ротирани с гоямо закъснение 15 бр.- от тях 3-4 броя в роево.
    3 не ротирани 15 бр.- от тях 3-4 броя в роево.
    Цифрите са приблизителни понеже не съм записвал и не съм правил опити просто така се получи, а обема при мен е бол имат и на горе и на долу но това не помага.
    Моето мислене е следното че кошер като достигне определен капацитет и няма паша роява, не е само това но това е основното.
    След като ти спре главната паша си направи нови майки, летящата пчела и без това ще умре. Прочети темата на Ангел Йосифов. Като няма.храна ше храниш. Казваш че имаш обем, това за мене е 3 корпуса ЛР с пило и мед, това е развито семейство. Така ли ти са развити?
    Доколкото разбрах ти правиш отводки в други кошери и псле ги обединяваш, а аз ти казвам да са двете майки в един кошер разделени с ХР.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Може но и появата на паша която бързо преминава липсата на такава и пак появата на паша може да са също фактор според мен.Бай Захари медара ме учеше,че 9 дена ако меда е в кошера и не капе нектар може да се вади.Миналата година така направих за проба,18% беше водното съдържание.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Може но и появата на паша която бързо преминава липсата на такава и пак появата на паша може да са също фактор според мен.Бай Захари медара ме учеше,че 9 дена ако меда е в кошера и не капе нектар може да се вади.Миналата година така направих за проба,18% беше водното съдържание.
    При мен след месец си купих апарат за премерване на водата и ми показваше в различните кошери между 17%-19% вода.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    След като ти спре главната паша си направи нови майки, летящата пчела и без това ще умре. Прочети темата на Ангел Йосифов. Като няма.храна ше храниш. Казваш че имаш обем, това за мене е 3 корпуса ЛР с пило и мед, това е развито семейство. Така ли ти са развити?
    За мен това е фантастика, пролетта 3 коппуса с пило и мед. Това и да го видя с очите си няма да повярвам. Иначе всички майки са подменени нали ти казах че работя с помощни. На мен ми изимуват на 10тина рамки най много.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    На всякъде развитието беше бурно.Според мен не е важно само да ги развиеш,а и какво можеш да направиш с тия пчели след като ги развиеш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Преди 10тина дни минах през Севлиево. Беше късно вечерта, около полунощ. Целия град ухаеше на липа и беше доста хладно, направо студено както бях с леки летни дрехи.
    Предполагам, че е много приятно, а и успешно, да се пчеларства в този район. Приятно време, разнообразна паша.
    Когато пристигнахме в наше село, хем беше вече към 3, беше топло и задушно. Циганите обраха всичката липа още на зелено, за пчелите останаха малкото липи по дворовете.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ако идваш към черноморието пиши, ще се видим и ще покажа. Око да види,ръка да пипне.
    Вярвам ти. Стана ми чудно само, че никой няма в района, а ти имаш.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Вярвам ти. Стана ми чудно само, че никой няма в района, а ти имаш.
    Ааааа има, едно момче начинаещ от Веселие, който няколко пъти идва да ми помага да се учи. Купи три кошера пласмасови система Фарар от мен пролетта и прехвърли един кошер ЛР вътре. ЛР било на един корпус пчели. По това което ми обяснява как е семействато му казвах какво да прави и онзи ден помолил някакъв пчелар от селото да му услужи с центрофугата да си изкара меда, защото за момента няма такава. Казал на пчеларя, че имал два магазина и един корпус ЛР мед за вадене, но пчеларя го изгледал особено и му казал, че пчелите сега почват да пълнят мед в магазините и ще се вади мед чак след 20 дена, като му намекнал, че бърка меда с запечатано пило хахахаха. Ако иска нека сам да потвърди историята.

Страница 95 от 419 ПърваПърва ... 45859394959697105145195 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •