Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4190

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    24.05.2012
    Колеги при мен в гората химия няма . В акацията магазините пълни с пчели сега има липа ама в магазина пчела не.Според мен не е химия.Дайте идеи.Пчеларстсам в Странджа.Желая успех на всички.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    "Елементарно Уотсън"-роене...

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Става дума за целия пчелин, а не за отделен кошер.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Става дума за целия пчелин, а не за отделен кошер.
    Не ми се вярва целия пчелин да е с пълни магазини с пчели.А точно тез с пълните магазини малко-по малко,по кило-две олеква от към пчела.....Освен това,ако е изкарал доволно акация,това означава блокирани плодници,което от своя страна пак води до отслабване на семействата....

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    в Ловеч слънчогледа цъфна сега в Събота и Неделя Медосбора започна

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    1.Акация хвана ли?
    2.Подържаща паша между акацията и слънчогледа имаш ли?
    3.А подхранва ли, за да задържиш семействата в работно състояние?
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Къде по точно Странжа е голяма.

Шест мнения за пет години, ей сега -всеки момент ще се включи.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    НЕ! Не е роене,Ачка.Ако е имал предишна силна паша,майката е била блокирана на 2–3 пити и то на половини.От това намаля количеството.Винаги,ако има следваща голяма паша,вадя питите с мед и ги раздавам на отводките. Попълвам с основи.Така винаги имам 5–7 пити с пило,като преобладава запечатаното.Вчера и днес го правих номера,като направих и 13 отводки.Кориандъра приключва/ още 3–4 дена/,а слънчогледа ще тръгне след 10 дена/ако е такава жега,като вчера и днес,може и по–рано да пожълтее./
    p.s. След като публикувах поста,видях че си се коригирал.Вярното е корекцията. Понякога човек действа импулсивно.Нормално е.
    Този пост е редактиран от Гогол; 25.06.2017 в 22:07. Причина: допълване

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    НЕ! Не е роене,Ачка.Ако е имал предишна силна паша,майката е била блокирана на 2–3 пити и то на половини.От това намаля количеството.Винаги,ако има следваща голяма паша,вадя питите с мед и ги раздавам на отводките. Попълвам с основи.Така винаги имам 5–7 пити с пило,като преобладава запечатаното.Вчера и днес го правих номера,като направих и 13 отводки.Кориандъра приключва/ още 3–4 дена/,а слънчогледа ще тръгне след 10 дена/ако е такава жега,като вчера и днес,може и по–рано да пожълтее./
    p.s. След като публикувах поста,видях че си се коригирал.Вярното е корекцията. Понякога човек действа импулсивно.Нормално е.
    Аз пък продължавам да си твърдя за роенето.Колегата споменава пълни магазини с пчели,а за мед не споменава.Таз различна година преобладаваха малки роеве до кило.Една рамка пило се излюпва и дим да ги няма.При това не спират да градят и роевото трудно е забележимо от вън.Оплоди се нова майка и тя осеменява маточници и пак дим да я няма.Тоз феномен го наблюдавам от миналата година,а таз е по ярко изразен......Та липсата на пчела го отдавам на роенето....А дали може да се случи в целия пчелин-определено да.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Аз пък продължавам да си твърдя за роенето.Колегата споменава пълни магазини с пчели,а за мед не споменава.Таз различна година преобладаваха малки роеве до кило.Една рамка пило се излюпва и дим да ги няма.При това не спират да градят и роевото трудно е забележимо от вън.Оплоди се нова майка и тя осеменява маточници и пак дим да я няма.Тоз феномен го наблюдавам от миналата година,а таз е по ярко изразен......Та липсата на пчела го отдавам на роенето....А дали може да се случи в целия пчелин-определено да.
    Един от моите кошери се опита да ме литка -пчела и в магазина / работя с плодник ДБ и магазини ЛР /.
    Не иска да гради , а наборките бяха в апогеят си .
    На момента ги редуцирах .Не чаках да влязат в роево .

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Годината е много тежка и пълна с изненади. За намаляването на силата на семействата сега има два най-вероятни варианта. Роене е напълно възможен вариант. Аз имах три роеви " вълни" като последната беше преди десет дни. Беше доста масова и ми костваше много труд. Втората причина можем да търсим в слабо яйцеснасяне през май. Нощите по време на акацията бяха много студени и семействата задръстиха плодноците и отказаха да качват мед в магазините. Който не положи грижи да си освободи плодните сега естествено няма пчели. Точно сега са умрели активно работещите през края на май и няма кой да ги замести. Да се търсят причини в токсичност на липови нектар е ала бала. Тази година нещата се получават с двойно и тройно повече труд, който не го е положил не му се получава. Всяко решение че "то и така може" тази година се наказва.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •