Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 306

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Би ли споделил само : професора дава ли някакви насоки за справяне с проблема, или само констатирането му.
    Ами то резултата е, че болест няма, няма нищо за констатиране. Ще слагам прилетни дъски по горния съвет и ще разредя кошерите, пък ще видим. Тези два съвета всички ми ги повтаряте, благодаря за което, така че ще действам.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Ами то резултата е, че болест няма, няма нищо за констатиране.
    Е, как -констатирано е ,че няма заболяване. Така си и мислех, по-точно, че пчелите, които ожалваш и описваш няма как да са болни. Любопитно ми бе дали при проблем, професора дава препоръки. Има колеги, които са ползвали услугите му, нека споделят.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Атанасов , знаеш криминалните новини .
    Жертвата е Петър Стефанов , а виновникът е Ч.А .
    Какво се чудиш , че нищо не се казва в прав текст ?
    Всичко е завоалирано и си траят момците .

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Агро имаше в тези купчини търтей /специално го питах и човека уточни че е така/. Те с какво са натоварени за да измръзнат и с кой се бият като объркат кошера и то по това време на годината. По хронология минаха около 2 седмици от снимките до изследването.
    Семействата влезнаха в роево това не са тия пчели от първите снимки /това е еволюция на милиони години/ тия пчели са с мастно тяло като на зимните не са работили и са в биопауза какво е ефективно /например за грип/ имунен отговор на организма а какъв ли отговърт на пчелите в такъв случай.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Ще се опитам днес да снимам един клип с поведението на пчелите и търтеите, които не могат да летят, че това с търтеите и на мен ми е непонятно защо се случва. Така и така ги ровя, за да разбера, /след като се изроиха и голяма част от тях нямат и една килийка с пило/ колко кошера ще останат без майка, та да ги оправям навреме.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Ще се опитам днес да снимам един клип с поведението на пчелите и търтеите, които не могат да летят, че това с търтеите и на мен ми е непонятно защо се случва. Така и така ги ровя, за да разбера, /след като се изроиха и голяма част от тях нямат и една килийка с пило/ колко кошера ще останат без майка, та да ги оправям навреме.
    Въпреки че си направил идеални условия за Налитане, Блуждаене, и Кражби това са различни неща с различни признаци по различно време на годината като общ спомагащ фактор е липса на майка.
    Важното е че са здрави след като ги обезпаразитиш /при първа възможност след приключване на пчеларската година/ нещата ще си дойдат на мястото а за разреждането и т.н. вече си си заел.

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Здравейте,
    решил съм да направя няколко отводки по метода "гол рой" и имам няколко неясноти, ако някой се отзове ще съм благодарен:

1. Отводките ще са с готови майки - чудя се като отделя пилото и младите пчели с новата майка, на една или на две отводки да ги направя ( сега започва липата, после имам ливадна) ще събират ли мед или ще са стресирани с нова майка и различно разположение.
    1.1 Да изчакам ли да мине липата (не, че е някаква супер силна, ама има)? Нямам друга силна паша идните месеци.
    2. В момента кошерите са с магазини, някой имат малко мед, някой по-малко, има и пило по магазинните рамки - къде да сложа магазините - на роя или на отводките (основно е незапечатан от слабата акация)
    3. Като направя отводката или отводките, веднага ли да придам новите майки с клетките или да изчакам на другия ден?
    4. Как да храня - ударно или сиромашката - това зависи и от това къде ще поставя магазините.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •