Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 306

Разгънат преглед

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Според колегата нищо им няма, но са много нагъсто, налитат се едни други и подмора е резултат от битката. За мен не е така и за всеки случай дадох на д-р Вълчовски една проба за пълен анализ.Пчелина е на сянка половината ден, откакто се разлистиха двете огромни тополи от южната му страна. Слънце е от изток при изгрев и от запад при заник. няма да ги умори тази болест.
    За мен също не е така.Но не е и нозема.Ако имаше бой,щеше да смиташ директно,а от снимките е видимо,че са разпълзяни или скупчени на тумби.Умират след това,от изтощение.Иначе е прав,че са много нагъсто.Може да има налитане,но досега не съм видял носеща благинка пчела ,да бъде убита от чуждия кошер.Напротив,ухажват я,като я разтоварват и пощят още на входа и влиза вътре.Може би,за да я нахранят.Бетона ти е голям проблем.Моли се да е хладен август и края на
    юли.Това са само размишления,с които дано ти помогна.

П.П.след публикуването на поста ми,виждам че и Ачето акцентува на някои очебиещи неща,написани тук,малко дублаж.
    Този пост е редактиран от Гогол; 30.05.2017 в 21:58. Причина: дипълване

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •